GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

MFA De Ontmoeting kleurt blauw en roze om overleden baby’s te herdenken tijdens de Baby Loss Awareness Week

HOLLANDS KROON – Deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor babysterfte en worden overleden baby’s herdacht. Om de ouders te steunen en hun kindjes te herdenken, kleurt de gemeente MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna deze week afwisselend roze en blauw. Ook heeft wethouder Mary van Gent een speciale vlag in top gehesen.

Mary van Gent hijst de vlag Baby Loss Awareness Week

Bewust zijn voor babyverlies
Iedere dag overlijden er in Nederland 3 tot 4 baby’s tussen zwangerschap en geboorte (na een zwangerschapstermijn van 22 weken). Daarnaast verliezen meer dan 20.000 ouders in Nederland een kindje in de vroegere termijn van de zwangerschap (voor 22 weken). Het landelijke steunpunt NOVA zorgt er met verschillende activiteiten voor dat het bewustzijn voor babyverlies wordt vergroot. Ook in onze gemeente wonen ouders die met babyverlies te maken hebben gehad.

Verloren kindje registreren
Het is mogelijk om een verloren kindje te registreren bij de gemeente. Dit kan ook met terugwerkende kracht. Ouders die dit willen, kunnen dit digitaal bij de gemeente aangeven. Persoonlijk contact hierover is natuurlijk ook mogelijk. Via het wijkteam kunt u hulp krijgen bij het verwerken van uw verlies. Niet alleen als het pasgeleden is, maar ook van lang(er) geleden. Hiervoor is ook een landelijk steunpunt, genaamd NOVA. Meer informatie over dit steunpunt vindt u op www.steunpuntnova.nl.

Laat meer zien
Back to top button