NieuwsRegionaal nieuws

Lopend vuur door Hollands Kroon naar Schagen

REGIO – Op 1 maart 2021 is er een “Lopend Vuur” gestart van Leeuwarden richting Den Haag. Vandaag, vrijdag 5 maart,  is het de beurt aan Schagen en Hollands Kroon; dan houden de demonstranten uit deze gemeenten een autotocht en een Drive-in ‘wake’ voor een humaan migratiebeleid.

Het lopend vuur gaat van 1 tot 17 maart dwars door Nederland. In ruim 40 plaatsen vinden er wakes en tochten plaats, die allemaal vlak voor de verkiezingen in Den Haag uitkomen. De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam.

Op vrijdagmiddag 5 maart om 17:00 uur neemt Noord-Holland het vuur over van Friesland, op de Breezanddijk, halverwege de Afsluitdijk. Om 18.00 uur komt de groep aan bij parkeerterrein restaurant de Zingende Wielen, Akkerweg 39, 1779 GJ Den Oever. Vanaf daar vertrekt men met een autotocht door Hollands Kroon richting Schagen, onderweg kunnen geïnteresseerden zich aansluiten bij de tocht. De auto’s zijn te herkennen aan witte vlaggetjes.

Om 18.45 uur komt de stoet aan bij de parkeerplaats voor het Regius College op de Julianalaan in Schagen, waar een Drive-in ‘wake’ zal plaatsvinden, aangekleed met meegebrachte lichtjes en lampjes. Zittend vanuit je eigen auto luister je naar sprekers en een zangeres, waaronder initiatiefnemer Marit Kramer, de uit Syrië afkomstige tolk en Welcome app manager Moustafa Hamo, de Burgemeester van Schagen Marjan van Kampen en zangeres en muziekdocente Isabelle Braaf. Het geheel wordt afgesloten met het doorgeven van het vuur aan de fietsers die zaterdagochtend 6 maart de tocht zullen vervolgen richting Bergen.

Verdere details zijn te vinden op het Facebook evenement www.lopendvuurschagen.nl.

Laat meer zien
Back to top button