Er op uitExpositiesNieuwsRegionaal nieuws

Lezing fototentoonstelling Waddenbaai door Jeroen Toirkens in de Oosterlanderkerk

OOSTERLAND – Naar aanleiding van de fototentoonstelling Waddenbaai in de Oosterlanderkerk geeft documentair fotograaf Jeroen Toirkens woensdag 20 september a.s een lezing over zijn werk en zijn wijze van fotograferen. Deze boeiende presentatie is voor fotografen en geïnteresseerden in fotografie en landschap bedoeld en duurt ca 1,5 uur. De entree is gratis.  Over deze opdracht voor Waddenbaai zegt Jeroen Toirkens het volgende:  “Voor deze opdracht ben ik het gebied tussen Den Helder en Den Oever gaan onderzoeken waarbij ik steeds naar de zee en de dijk werd getrokken. Ik werd gefascineerd door de geometrische vormen van het landschap; de horizon, de leegte en de door mensen gemaakte dijk. De kleur van het gras en het grijze van de zee. Het verschil van de zee tussen eb en vloed, de dijk van asfalt of beton. Dat is wat ik heb teruggekregen van het landschap”

Jeroen Toirkens (1971) is bekend van fotoreportages van nomadische eenzaamheid en afgelegen wildernis. Hij heeft een grote affiniteit met sociale documentaire fotografie en een aantal van zijn foto-essays zijn in de internationale pers verschenen. Voor zijn meest recente project ‘Borealis’, bezocht hij samen met journalist en televisiemaker Jelle Brandt Corstius de meest noordelijke bossen op aarde, de zogenaamde boreale zone, op zoek naar de verhalen van deze bossen en de mensen die ze bewonen. Dit langlopende project resulteerde in een boek en rondreizende tentoonstelling.

Tentoonstelling: 8 september a.s. tot en met zondag 24 september a.s.. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 13.30 t/m 16.30 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Lezing Jeroen Toirkens: 20 september om
20.00 uur in de Oosterlanderkerk.

Laat meer zien
Back to top button