Er op uitExpositiesNieuwsRegionaal nieuws

Kunst & Kippensoep oktober 2021

VAN EWIJCKSLUIS – In pension Van Ewijcksluis zijn in de maanden oktober en november de schilderijen te bezichtigen van Jet Karsten en Marga Winder. Het exposeren van schilderijen in pension Van Ewijcksluis gebeurt regelmatig onder de naam Kunst en Kippensoep waarbij de bezoekers naast het bewonderen van werken van amateurschilders kunnen genieten van de heerlijke kippensoep van het huis.

Jet Karsten komt uit Schagen. Zij schildert nu ongeveer zeven jaar en heeft al die jaren cursussen gevolgd in diverse technieken en heeft meerdere workshops gedaan. Momenteel volgt zij een cursus bij Elly Doolaard in de Keesschuur in Anna Paulowna. Jet heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkelt, haar voorkeur gaat uit schilderijen die een verhaal vertellen waarbij zij haar fantasie de vrije loop laat. Jet zelf zegt hierover: Er moet wat gebeuren in mijn schilderijen en een beetje surrealistisch vind ik wel spannend. Zo’n 4 jaar geleden hingen hier ook enkele schilderijen van mij in een tentoonstelling van een schildersgroep. Dat ik hier nu alleen mag exposeren vind ik geweldig leuk maar ik doe het niet helemaal in mijn eentje want er hangen ook schilderijen van Marga Winder uit Dirkshorn.

Marga heeft Jet leren kennen toen zij samen in het Hospice werkten waar Marga nog steeds nog actief is. Op de tentoonstelling 4 jaar geleden is zij in aanraking gekomen met het schilderen. Zij is sindsdien cursussen gaan volgen en is net als Jet momenteel bij Elly Doolaard op les. Marga kiest meestal een onderwerp of figuur uit als voorbeeld om te schilderen. Zelf zegt Marga: Ik beleef het schilderen en samen zijn in de Keesschuur als een soort therapie waar ik iedere week met veel plezier naartoe ga. Toen Jet vroeg of ik met haar wilde exposeren heb ik direct ja gezegd. Ik vind het een hele eer, maar ook ontzettend spannend om mijn schilderijen te laten zien.

Jet zingt ook nog samen met haar vriendin als het duo Jet en Eef. Tijdens de opening op zondag 3 oktober zullen zij een optreden verzorgen met hun muziek uit de 60’er en 70’er jaren. Kom dus zondag 3 oktober naar pension Van Ewijcksluis in Van Ewijcksluis. De entree en zelfs een glaasje Prosecco bij binnenkomst is gratis.

Laat meer zien
Back to top button