NieuwsRegionaal nieuws

‘Kom vrouwen, aangepakt!’ bij Vrouwen van Nu Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Voor de bijeenkomst van 20 november heeft Vrouwen van Nu Wieringen historicus Bart Lankester uitgenodigd. Lankester publiceerde in 2017 zijn boek ‘Kom vrouwen aangepakt’. In het boek beschrijft Lankester het leven van zijn oudtante Trien de Haan-Zwagerman, geboren 1891 in Hauwert. Voor deze bijeenkomst zijn gasten van harte welkom.

Een strijdvaardige vrouw, die haar mannetje stond in een tijd waar armoe troef was en waar de vrouw weinig invloed had. Ondanks dat zij goed gebekt was en zeker niet over haar heen liet lopen, bleef ze zichzelf en veroverde zo haar eigen plaats. Ze was een maatschappelijk vernieuwer, sociaal bewogen en ging voor in de strijd voor vrouwenrechten en – belangen.

Het is een ontroerend boek over een inspirerende vrouw, die zich ontworstelde uit het dagelijkse keurslijf en zich heeft ingezet voor vrijheden die toen niet vanzelfsprekend waren en waar we nu nog de vruchten van plukken. ‘Het was een vrouw, in een mannen maatschappij, met oog voor vrijheid en vernieuwing’. Trien de Haan-Zwagerman kwam ook regelmatig op Wieringen.

De aanvang is 20.00 uur, entree € 6,00 voor leden en € 10,00 voor niet leden, dit is inclusief twee consumpties. Locatie Mieke’s Eten & Drinken, Rijksstraatweg 15 in Hippolytushoef. Meer informatie www.vrouwenvannu.nl/wieringen.

Laat meer zien
Back to top button