ConcertEr op uitNieuwsRegionaal nieuws

Klezmer en Jiddische muziek in Hippolytuskerk

HIPPOLYTUSHOEF – Zondag 24 maart om 15.30 uur organiseert de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk alweer het laatste kroonconcert van dit winterseizoen. Het concert zal verzorgd worden door het Novaya Shira Collectief bestaande uit Shura Lipovsky, Bert Vos en Kimball Huigens.  Ze spelen de voorstelling Shpil zhe mir a lidele :  liefde in alle talen. Een programma met Jiddische liederen en verhalen uit de mystieke joodse traditie.

De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky wordt internationaal erkend als een van de meest vooraanstaande vertolkers van het Jiddische lied. Ze laat met haar mooie en krachtige stem de liederen met veel nuances horen en omkleedt ze met prachtige en soms grappige teksten. De begeleidende musici, pianist Kimball Huigens en violist Bert Vos, vertolken met hun virtuoze spel de wereld van het Jiddische lied en de sfeervolle Klezmer muziek  en brengen ook een aantal prachtige Klezmersuites ten gehore.

Liefde, vreugde, pijn, verdriet, heimwee en geluk, alles komt aan bod. Het resultaat is diepgaande en ook feestelijke muziek. Het leven als grootste goed. Jiddischer kun je het niet krijgen! Kaarten voor dit Jiddische concert kunt u bestellen via: www.dekroonconcerten.nl voor € 20,00.  Per telefoon bij Gideon: 0227 720204 of voorafgaand aan het concert contant bij de kassa in de kerk.

Laat meer zien
Back to top button