NieuwsRegionaal nieuws

Kledinginzameling voor Hospice levert een mooi bedrag op

‘De overhandiging van de cheque’ – Foto: Aangeleverd

WESTERLAND – In juli opende Bart Visser op het Molenveld zijn kringloopwinkel Twice, in het voormalige pand van Wigbout Decoratie. Aan de opening koppelde Bart meteen het goede doel, stichting Hospice Hollands Kroon, Het Tweede Thuis. ‘Een hospice is heel belangrijk voor ons allemaal’, vertelt hij tijdens de uitreiking van de cheque. ‘Ik denk als een van je naaste ernstig ziek is, dat het fijn is dat je in de buurt een plek hebt om diegene te ondersteunen. De verwachting is dan ook dat we dit goede doel over een tijdje nogmaals zullen gaan ondersteunen’.

Iedere ingeleverde kilo bracht € 0,50 op, in totaal is er 1042 kilo ingeleverd. ‘Wij zijn heel blij met het bedrag van € 521,=, het brengt ons weer een stapje dichterbij het bedrag dat we nodig hebben’, vertelt Patricia Wijnmalen, initiatiefneemster van het hospice.

Inmiddels mag de stichting bouwen maar er is nog steeds geld nodig om het mogelijk te maken. Niet alleen de investering moet zelf worden gedragen ook de exploitatie voor de eerste twee jaar. Pas daarna komt de stichting in aanmerking voor een vergoeding van het ministerie. Meer informatie over het hospice is te vinden op de website www.hettweedethuis.nl

Laat meer zien
Back to top button