ConcertEr op uitNieuwsRegionaal nieuws

John Wright en Rolling Home in ‘t Vikingschip

DEN OEVER – Vanaf 1997 was de Britse muzikant John Wright een icoon in het Nederlandse Folk-circuit. Concerten werden drukbezocht en raakten vaak uitverkocht. Op 8 februari 2008 is John Wright plotseling overleden. Vijftien jaar na zijn overlijden vieren we John’s muziek met een memorial concert met medewerking van Joe Topping, Joe Wright en Rolling Home.

Joe Topping en Joe Wright zijn twee bandleden uit de beginjaren van John’s band. Zij komen naar Denemarken en Nederland om een aantal ‘Remembrance concerten’ ter ere van John zijn leven en muzikale carrière te brengen. Tijdens deze concerten zullen ze verhalen vertellen en liederen zingen uit hun ervaringen en in de tijd in de John Wright Band.

Folkkoor Rolling Home werd in 1994 opgericht als shantykoor maar na het grote succesnummer ‘Fries om Ûtens’ kwamen er steeds meer folknummers op het repertoire. In 2007 stond Rolling Home op de planken met de theatershow ‘Going Celtic’. Tijdens deze theatershow vertolkte Jong een belangrijke rol.

Laat meer zien
Back to top button