GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Informatiebijeenkomsten cybercrime voor senioren

Informatiebijeenkomst voor senioren over cybercrime op 12 en 13 april

WIERINGERWERF – Het aantal slachtoffers van fraude via bijvoorbeeld WhatsApp is fors toegenomen. Daar zijn senioren helaas vaak slachtoffer van. Om senioren hier weerbaar tegen te maken organiseren wij 2 informatiebijeenkomsten:

  • woensdag 12 april 2023 om 19.30 uur in De Cultuurschuur in Wieringerwerf
  • donderdag 13 april 2023 om 19.30 uur in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is verplicht.

Het programma
Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij u graag over diverse vormen van cybercrime, zoals spoofing, phising, hulpvraagfraude en hoe u het kunt herkennen. Een wijkagent van de politie is aanwezig en deelt zijn kennis met u. Ook zijn wij benieuwd naar uw eigen ervaringen met cybercrime. Uiteraard onder het genot van een bak koffie, kop thee of frisje.

Meld u aan voor de bijeenkomst
Dit kan via telefoonnummer 088-3215 000 of via e-mailadres veiligheid@hollandskroon.nl. Graag horen wij op welke avond u langs wilt komen en met hoeveel personen.

Campagne Senioren en Digitale Veiligheid
Via de campagne Senioren en Digitale Veiligheid proberen wij senioren kennis en vaardigheid bij te brengen om cybercrime te herkennen en zichzelf daartegen te beschermen. Senioren zijn zeker niet het enige slachtoffer van fraude of phishing. Het overkomt echt iedereen. Als u slachtoffer bent van fraude, is het van belangrijk dat u dit bespreekbaar en hulp zoekt. Op die manier kunnen wij samen werken aan het verhogen van de weerbaarheid tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit.

Laat meer zien
Back to top button