Er op uitNieuwsOpen dagRegionaal nieuws

Het Tweede Thuis opent haar deuren!

WESTERLAND – Na een voorbereidingstijd van 8 jaar is het eindelijk zover. Het Tweede Thuis wordt geopend. De officiële opening zal plaatsvinden onder een kleine groep genodigden. Het is onmogelijk om alle mensen uit te nodigen, die meegewerkt hebben aan de totstandkoming van dit prachtige project.

Om iedereen de gelegenheid te geven een indruk te krijgen van Het Tweede Thuis zijn er Open Dagen georganiseerd op zaterdag 5 augustus van 13.00 tot 16.00 uur, zondag 6 augustus van 10.30 tot 16.00 uur. Mocht u de open dagen willen bezoeken, wordt u vriendelijk verzocht geen bloemen mee te nemen. Het adres is: Westerlanderweg 11 in Westerland. Parkeren kan bij het Lutjestrand.

Het Tweede Thuis
Het Tweede Thuis is een huis als bijna thuis, waar de best denkbare zorg en liefdevolle aandacht wordt gegeven.
Naast hospicezorg biedt men ook een thuis aan gasten die een korte periode willen verblijven, bijvoorbeeld na een intensieve behandeling. Tevens biedt men respijtzorg voor het tijdelijk ontzorgen van de mantelzorger.

Afscheidshuis
Op het terrein van het Tweede Thuis staat ook het afscheidshuis. Hier zijn twee mooie, sfeervol ingerichte kamers, waar de overledene kan worden opgebaard. Het zijn 24 uurs kamers, om in alle rust nog een aantal dagen samen te zijn. Tevens is er een ruimte om een condoleance bijeenkomst te houden of met een klein gezelschap afscheid te nemen van de overledene.

Zorg en Vrijwilligers
In het Tweede Thuis is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig, die samen met de vrijwilligers de gasten verzorgt. Vrijwilligers zijn het hart van Het Tweede Thuis. Zij zijn onmisbaar in de zorg voor onze gasten. Bent u geïnteresseerd om vrijwilliger te worden in Het Tweede Thuis, meldt u dan aan via de website.

Laat meer zien
Back to top button