NieuwsRegionaal nieuws

Half miljoen vaccinaties bij GGD Hollands Noorden

REGIO – Dit weekend wordt op één van de vaccinatielocaties van GGD Hollands Noorden de 500.000ste vaccinatie tegen corona gegeven. Waar de half miljoenste prik wordt gegeven, is niet bekend. Het werkelijke aantal vaccinaties in Noord-Holland-Noord ligt hoger omdat er ook is geprikt door huisartsen en zorginstellingen. De GGD is op 15 januari gestart met vaccineren in Alkmaar. Later kwamen daar de locaties Middenmeer, Den Helder, Texel en Hoorn bij. De eerste maanden werd het prikken belemmerd door de beperkte beschikbaarheid van de vaccins.
Inmiddels is dat probleem opgelost.

In Noord-Holland-Noord komen ongeveer 586.000 inwoners van 12 jaar en ouder voor vaccinatie in aanmerking. Met uitzondering van het Janssen-vaccin worden twee vaccinaties toegediend. Ondanks de goede voortgang van de vaccinatiecampagne woekert het coronavirus nog steeds rond in ons land, en ook in onze regio. Met name de Delta-variant zorgt voor een enorme toename van het aantal besmettingen. Deze worden vooral gevonden in de doelgroep die nog niet of nog niet volledig is gevaccineerd.

De afgelopen weken is de drukte op de teststraten van de GGD enorm opgelopen. Op dit moment bevindt het aantal bezoekers per dag zich weer op het niveau van eind april. Gemiddeld zo’n 1.550 per dag. Opvallend is het aantal positieve besmettingen. Dinsdag 13 juli bleek 20,2 procent van de mensen die zich lieten testen positief. Sinds de opening van de teststraten op 1 juni 2020 is dit percentage nog niet zo hoog geweest.

Het capaciteitsprobleem bij de laboratoria die de testen onderzoeken, lijkt te zijn opgelost. In principe mag iedereen die zich laat testen binnen 24 uur een testuitslag verwachten.

Laat meer zien
Back to top button