GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Gratis kerstpakket voor jongeren van 12 t/m 17 jaar

HOLLANDS KROON – Ben jij tussen de 12 en 17 jaar oud? En woon je in Hollands Kroon? Dan mag je op vrijdag 23 of zaterdag 24 december gratis een kerstpakket komen ophalen. Samen met L!NK Jongerenwerk heeft de gemeente dit jaar een mooie actie bedacht. Namelijk 1.000 kerstpakketten voor jongeren in Hollands Kroon. Wat er precies in de kerstpakketten zit, verklapt de gemeente nog niet. Maar ga uit van een goed gevuld pakket, met materialen voor gezellige en veilige feestdagen. Iedereen van 12 tot en met 17 jaar mag gratis een kerstpakket ophalen. Hollands Kroon doet deze actie om bij te dragen aan een veilige en warme kerst voor de jongeren in onze gemeente.

Gratis kerstpakket
De actie draagt bij aan preventie (vuurwerkveiligheid en fietsen in de donkere dagen) en verbinding met jongeren (tegengaan van eenzaamheid, via L!NK jongerenwerk en met kerstvakantieactiviteiten). Daarnaast horen we van jongeren dat zij zich zorgen maken over de financiële problemen van hun ouders. Met het kerstpakket kunnen zij met iets leuks thuiskomen wat ze ook met hun ouders kunnen delen. In het pakket zit ook een opdracht voor een winactie. De leukste inzending kan een bon winnen voor een pretpark.

Wethouder Mary van Gent: “Ik vind het heel belangrijk dat jongeren in Hollands Kroon zich gehoord en gezien voelen. Dit is een mooie manier om in verbinding te komen. En tegen de jongeren in onze gemeente wil ik graag zeggen: blijf niet met je problemen of zorgen rondlopen, maar bespreek ze. Aarzel niet. Jongerenwerk in Hollands Kroon is er juist voor jullie.”

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 december worden de pakketten uitgedeeld
Dat doen een aantal medewerkers van de gemeente samen met L!NK Hollands Kroon en wethouder Mary van Gent. In de tabel hieronder zie je wanneer ze dat doen. De gemeente hoopt dat zo veel mogelijk jongeren van 12 tot en met 17 jaar uit Hollands Kroon langskomen om een kerstpakket op te halen.

De pakketten kunnen op de volgende tijden en locaties worden opgehaald:

Vrijdag 23 december
14.30 – 16.00 winkelcentrum Wieringerwerf
16.15 – 17.45 parkeerplaats Dekamarkt Middenmeer

Zaterdag 24 december
9.30 – 11.00 Kerkplein Hippolytushoef
11.30 – 13.00 Winkelhart Niedorp
13.30 – 15.00 Parkeerplaats Albert Heijn Anna Paulowna

Kom op tijd, want op is op! Jongeren mogen 1 pakket per persoon ophalen.

Laat meer zien
Back to top button