NieuwsRegionaal nieuws

Geniet van Opperdoezer Rondes en help kwetsbare kinderen

MEDEMBLIK – Rotary Radboud Medemblik zet zich in voor het goede doel ‘Het Vergeten Kind’ met hun populaire Opperdoezer Ronde verkoop actie. Met deze smaakvolle aardappelen willen ze mensen aansporen om bij te dragen aan een betere toekomst voor kwetsbare kinderen.

De Opperdoezer Ronde, bekend om zijn unieke smaak en karakter, is een ware delicatesse. Dit is niet voor niks de aardappel waar bekende topkoks graag mee werken. Rotary Radboud Medemblik heeft ervoor gekozen om dit bijzondere streekproduct in te zetten om kinderen die het minder goed hebben een hart onder de riem te steken. Dit jaar gaat de opbrengst van de actie naar ‘Het Vergeten Kind’, een organisatie die zich inzet voor kinderen die opgroeien in een instabiele of onveilige thuissituatie.

“Als Rotaryclub vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor de gemeenschap en vooral voor de meest kwetsbaren onder ons, onze kinderen,” aldus Sandra de Waart, voorzitter van Rotary Radboud Medemblik. “Met de Opperdoezer Ronde actie willen we bewustwording creëren en financiële steun genereren om het werk van ‘Het Vergeten Kind’ te ondersteunen. We hopen dat zoveel mogelijk mensen de Opperdoezer Rondes kopen en zo hun steentje bijdragen aan dit prachtige doel.”

De Rotaryclub krijgt al jaren steun van de telersvereniging om deze actie tot een succes te maken. “Door rechtstreeks bij de telersvereniging in te kopen en ze zelf in te pakken, kunnen we een mooie winst maken voor het goede doel, terwijl we de aardappeltjes goedkoper verkopen dan de supermarkt”, aldus de Waart. Een zakje van 2,5 kilo kost 6 euro en 5 kilo kost 9 euro.

Vanaf 25 juni zijn de aardappeltjes naar verwachting op voorraad. Het is nu al mogelijk om een zakje te bestellen in de webshop www.rotaryradboud.nl/webshop, dan worden ze bij je thuis bezorgd wanneer dat mogelijk is (alleen in West-Friesland en in de Wieringermeer). Het is ook mogelijk om de Opperdoezer Rondes te kopen in de versmarkt van Lodge 61 in Medemblik. Deze is geopend op woensdag t/m zondag 10:00 -17:00 uur en bevindt zich op Brakeweg 61.

Inge Kuijt van Lodge 61, zegt: “We zijn verheugd om deel uit te maken van deze geweldige samenwerking met Rotary Radboud Medemblik en ‘Het Vergeten Kind’. Als verkooppunt van de Opperdoezer Ronde zijn we trots om bij te dragen aan zo’n belangrijk doel en om deze heerlijke aardappelen aan te bieden aan onze klanten.”

Bij elke afgeleverde zak  Opperdoezer Rondes ontvangen klanten ook een lot voor de loterij, waarbij ze kans maken op mooie prijzen. Door de Opperdoezer Rondes te kopen en deel te nemen aan de loterij, kunnen mensen niet alleen genieten van deze culinaire traktatie, maar ook meedingen naar aantrekkelijke prijzen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button