Er op uitNieuwsRegionaal nieuws

Flora- en Visserijdagen happening voor jong en oud

DEN OEVER – “Eindelijk kunnen we weer!” aldus voorzitter Arnoud Vooijs.  “Na twee annuleringen staan de Flora- en Visserijdagen in Den Oever weer voor de deur. Zo belooft het van 26 tot en met 29 augustus weer een ouderwets feest te worden. Voor jong en oud is er van alles te beleven én de traditionele vlootschouw zal maandag 29 augustus weer plaatsvinden. Vaar gezellig mee!”

Arnoud vervolgt: “Tijdens de feestdagen kunnen de Wieringer vissers aan degenen die geïnteresseerd zijn alles vertellen over de vissen, garnalen, mosselen, schepen, netten en het leven op zee. Naast het uitgebreide programma op het haventerrein, is er ook in het feestelijk versierde dorp van alles te beleven. Zo is er een kermis, klinkt er muziek in de kroegen en feesttenten én worden er markten georganiseerd. En wat te denken van paintball, stormbanen, modelbouwkotters, het dweilorkest, oude ambachtenmarkt, oude scheepsdiesels en visproeverijen?”

De traditionele vlootschouw op maandag 29 augustus start vanaf 12.30 uur. Wilt u meevaren voor een ronde over de Waddenzee? Dat kan! Inschepen start om 12.00 uur, de eindtijd is ongeveer 14.30 uur. Meevaren is op eigen risico. Tijdens de Flora en Visserijdagen is er tevens een grote vis-showtafel in de Visafslag geplaatst. Daarop zijn talloze soorten vissen uit binnen- en buitenwateren tentoongesteld. Vooral kinderen kijken hun ogen uit! Meer informatie en het complete programma zijn te vinden op www.visserijdagen.nl

Laat meer zien
Back to top button