Er op uitExpositiesNieuwsRegionaal nieuws

Expositie en open tuin op het Damsterpad 8 in Westerland

WESTERLAND – Op het prachtige voormalige eiland Wieringen wordt er zondag 9 juli van 11:00 uur tot 17:00 uur een uitgebreide keramiek-expositie gegeven. De toegang hiervoor is gratis. “Wat begonnen is als een mooie hobby, is uitgelopen tot de hobby van velen” vertelt Sandra Lighthart-Sok.

Elke week zijn er diverse workshops of lessen (waar er grotere objecten gemaakt worden).  Voor in de tuin of binnen. Met veel trots laten de dames hun eigen kunstwerken zien en vertellen hier graag meer over. Hoe een idee tot stand komt, hoe het model vorm krijgt met de klei en na het bakproces hoe de puntjes op de “ i” gezet worden door het object te voorzien van de meest uiteenlopende kleuren glazuur. Al het keramiek staat in de prachtige groene 2500m2 tuin, waar jij ook even heerlijk tot rust kan komen.

Sandra: “Het is pure ontspanning. Elke week komt iedereen druk met verhalen binnen, maar na een poosje wordt iedereen stiller en komt in de Zen modus. Er wordt veel gelachen, besproken en bepraat. Ik ben ontzettend trots hoe alles gaat en wat iedereen maakt”

Laat meer zien
Back to top button