NieuwsRegionaal nieuwsSportVoetbal

Edwin Wittink na dit seizoen trainer van DWB

DE WEERE – Voetbalvereniging DWB uit De Weere krijgt na dit seizoen met Edwin Wittink een nieuw gezicht voor de groep. De huidige trainer Kees Koeman promoveerde vorig jaar met een kampioenschap naar de derde klasse en kreeg van de KNVB één seizoen dispensatie om als trainer-coach in de deze klasse actief te zijn. Volgend seizoen verloopt de dispensatie en daarom moest de club op zoek naar een trainer met de juiste papieren. Die werd door de trainer zelf benaderd en aan het bestuur voorgedragen.

Wieringer Edwin Wittink heeft zo’n tien jaar trainerservaring. Die begon toen de toenmalige trainer van Succes, Marco Kuut, hem vroeg om af en toe wat hand- en spandiensten te leveren tijdens de trainingen bij de club uit Hippolytushoef. “Dat stelde niet veel voor hoor. Meetrainen en af en toe een beetje meehelpen tijdens de training als de assistent er niet was. Maar zo kon ik tot mijn vierenveertigste wel lekker blijven meedoen.” Daarna volgden vier jaar als assistent van Jan Loew. “Een hele leerzame tijd. Veel van Jan geleerd en in mezelf geïnvesteerd door in korte tijd alle mogelijke diploma’s te halen.” Toen Loew bij Succes vertrok was dit voor Wittink ook het moment om de vleugels uit te slaan. Hij ging voor vier jaar naar Arum in Friesland om daar de plaatselijke voetbalclub te gaan trainen. “Een prachtige tijd bij een kleine warme club. Ik ga er nog steeds graag heen, maar nu als supporter.” Anderhalf jaar geleden kwam hij terug langs de Noord-Hollandse velden bij DWOW in Wieringerwerf. In de winterstop kwam die samenwerking ten einde. “Ook daar kijk ik met plezier op terug. Veel meegemaakt en geleerd. Mooie nieuwe mensen leren kennen. Het abrupte einde had ik liever anders gezien, maar je hebt niet alles in de hand.”

Maar liefst zes clubs hadden daarna interesse, en Wittink ging met alle clubs in gesprek. “Je steekt van alle gesprekken wel wat op. Bij alle clubs had ik wel een goed gevoel, maar voor mij stak DWB er bovenuit.” Wittink zag daar een gretige ploeg, die heel behoorlijk meedraait in de derde klasse. Daarnaast spreekt de gemoedelijke dorpse sfeer hem aan. “Aardige mensen, met mooie onderkoelde humor. Daar voel ik me wel thuis. En ze hebben alles prima voor elkaar. En het plaatselijke Café ’t Centrum als kantine is de bonus.”

Door de keuze die Wittink had duurde het even voordat hij de beslissing nam bij welke club hij aan de slag zou gaan. Eind januari kwam het tot een akkoord met DWB. En toen hij de knoop had doorgehakt kwam er zelfs nog een zevende optie voorbij. Uiteindelijk is het sportieve element doorslaggevend geweest. “Dit is van alle opties de beste ploeg waar ik uit kon kiezen. Ik hoop dat ze in de derde klasse blijven. Maar ik weet proefondervindelijk dat in die klasse iedereen van iedereen kan winnen en er nog veel kan veranderen, dus makkelijk is dat niet.”

Het feit dat de huidige trainer hem zelf belde om hem te vragen of hij interesse in de vacature had vindt Wittink heel bijzonder. “Kees is een aardige man die open staat om kennis te delen. Hij heeft een schat aan ervaring, daar kan ik veel van leren. Mooi hoe dit zo gelopen is. Ik kan nu lekker gaan kijken bij DWB en de club beter leren kennen, zonder dat ik aan iemands stoelpoten zaag.”

Laat meer zien
Back to top button