NieuwsRegionaal nieuws

Deskundige vrijwilligers gevraagd voor deelname aan VOA opleiding

'Vrijwillig Onafhankelijke Adviseurs gezocht'

HOLLANDS KROON – Wilt u anderen uit uw omgeving kunnen ondersteunen bij vragen over wonen, welzijn,
zorg en regelgeving? Bent u goed in adviseren en verbinden? Wilt u maatschappelijk betrokken zijn? Dan bent u de nieuwe Vrijwillig Onafhankelijke Adviseur (VOA) die Wonen plus Welzijn zoekt!

Binnen Wonen plus Welzijn heeft de VOA een belangrijke verbindende rol. De VOA is een onafhankelijk cliëntondersteuner, die op verzoek of op eigen initiatief ondersteunt, verwijst, bemiddelt of vrijblijvend adviseert. De VOA geeft geen dwingende adviezen maar probeert de eigen kracht van de hulpvrager te versterken en daar waar mogelijk te helpen.

Begin 2020 start Wonen Plus Welzijn een nieuwe VOA opleiding. Men zoekt deskundige vrijwilligers voor de gemeente Schagen, Langedijk en Hollands Kroon. De zes weken durende opleiding staat gepland in februari en maart, steeds op de donderdagochtend. De exacte cursusdata volgen snel. Graag nodigt men u vooraf uit voor een kennismakingsgesprek. Er zijn geen kosten aan deze opleiding verbonden. Er kunnen maximaal 12 nieuwe VOA’s opgeleidt worden.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Vugt (Schagen), Marika de Jager (Hollands Kroon) of Petra Schoon (Langedijk) van Wonen Plus Welzijn via 0224-273140 of info@wonenpluswelzijn.nl

Laat meer zien
Back to top button