Er op uitNieuwsRegionaal nieuwsVerenigingsnieuws

De jeugd steelt de show in Thalia’s Hairspray

Achteraan: Angèl Pranger, Job Koomen en Isabelle Bakker, vooraan: Chris van der Welle en Jordi Busser. – Foto: Henriette Veld

HOLLANDS KROON – De afgelopen jaren is het aantal jonge leden bij Thalia flink gegroeid en dus vonden muziekcommissie en bestuur het tijd worden dat zij de kans kregen op de voorgrond te treden in de aankomende musical. Er is gekozen voor de musical Hairspray, een sprankelende musical waarbij vooral de jeugdleden het nodige werk te verzetten hebben.

De hoofdrol in Hairspray is weggelegd voor Isabelle Bakker uit Den Oever. Voor Isabelle, die al een aantal jaren mee speelt met Thalia, een droom die uitkomt! Haar sprankelende persoonlijkheid en haar enorme vechtlust komen helemaal tot hun recht in de rol van Tracy Turnblad, een meisje dat zich niet van haar stuk laat brengen door haar “maatje meer” en het liefst dansend door het leven gaat. Tracy’s vechtlust en gevoel voor rechtvaardigheid brengen haar soms in ongemakkelijke situaties, maar uiteindelijk brengt het haar vooral heel veel goeds. De rol van de hunk Link Larkin wordt gespeeld door Job Koomen uit Slootdorp. Waar Job vorig jaar al een uitdaging had in het zingen en acteren bij zijn rol als Jan Verkerk in Ciske de Rat , kwam daar dit jaar nog een uitdaging bij… dansen! En dansen is voor alle jongeren in Hairspray dit jaar een uitdaging geworden. Onder leiding van Monique Kuiper zijn heel wat dansen in gestudeerd. Dat was hard werken, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

De grote rivale van Tracy, Amber von Tussle, wordt gespeeld door Angèl Pranger uit Waarland. Amber is het verwende prinsesje dat door haar moeder naar voren is geschoven in de Corny Collins show en is ook verliefd op de knappe Link. De beste vriendin van Tracy, Penny Pingleton, wordt gespeeld door Chris van der Welle uit Hippolytushoef. Penny is een goedgelovig meisje, dat altijd het positieve ziet in alles. Als ze de knappe Seaweed ontmoet is ze op slag verliefd. Er is alleen één probleem, Seaweed is een donkere jongen en in Baltimore, waar het stuk zich afspeelt, is er in de jaren 60 nog een grote tweedeling tussen blank en zwart.

De rol van Seaweed wordt gespeeld door Jordi Busser uit Hippolytushoef, voor het eerst te zien op het toneel bij Thalia. Maar door z’n dans, zang en acteerervaring past de rol van de positief ingestelde Seaweed hem uitstekend. De musical Hairspray is een flinke uitdaging voor Thalia. Er is echter keihard gewerkt en alle leden spetteren van het podium af,  de plek waar dit jaar ook het Thalia orkest zich bevindt, zodat zij onderdeel uitmaakt van de Corny Collins show.

Thalia is trots dat ze zoveel jeugdige talenten, maar ook haar oudere leden de kans heeft kunnen geven om te stralen in Hairspray. Het is allemaal te zien op 17, 18, 19, 24 en 25 maart in het Vikingschip te Den Oever. Voor meer informatie of het bestellen van kaarten: www.thalia-hollandskroon.nl

Laat meer zien
Back to top button