NatuurNieuwsRegionaal nieuws

Dagtocht naar Texel op zaterdag 2 september met natuurvereniging Wierhaven

REGIO – Texel, ons grootste Waddeneiland op voor ons nog geen 45 minuten reizen. Daarnaast is Texel misschien wel de beste vogelplek van Nederland. Het eiland kent een grote aantrekkingskracht op steltlopers en sterns, maar tijdens de trektijd passeren hier tevens heel veel zangvogels. Kortom, een dagje naar Texel staat garant voor heel wat moois!

Natuurvereniging Wierhaven organiseerde al een aantal keren een excursie naar Texel. Het waren zeer geslaagde dagen met gezellige mensen, mooi weer en (heel veel) vogels! Het eiland leent zich heel goed voor zowel wandelen als fietsen, maar wij kiezen voor ons vervoer voor de auto om zodoende een groot gebied te kunnen bestrijken en van daaruit te voet gebieden te verkennen. Naast vele stops op bekende vogelpunten zullen we ook gezellig een terrasje pakken en eventueel een visje eten. We maken er dus een gezellige dag van en hopen met een flink aantal vogelsoorten thuis te komen.

De brandstof en bootkosten worden verdeeld onder de inzittenden van een auto. De verzamelplaats wordt de avond tevoren bekend gemaakt na aanmelding. Het vertrek is om 8:00 uur. De excursieleider is Jeroen van Assema. Aanmelden kan tot en met donderdag 31 augustus bij educatie@wierhaven.nl  onder vermelding van: naam, woonplaats, telefoonnummer, aantal deelnemers en of je de beschikking hebt over een auto.

‘Grote sterns en visdieven’ – Foto: Johan van der Vegt
Laat meer zien
Back to top button