NieuwsRegionaal nieuws

College Hollands Kroon steunt oproep voor versoepelen coronamaatregelen

HOLLANDS KROON – Burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon vragen om soepeler en meer gelijke coronamaatregelen voor alle sectoren. Die moeten ook meer worden afgestemd op de maatregelen in andere landen. Het college steunt een motie hierover die donderdag 13 januari is aangenomen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Motie
In deze motie vroegen meerdere gemeenten de VNG om het kabinet op te roepen ruimte te geven aan lokale besturen. Om samen met partijen in de samenleving te kijken wat wel veilig kan en mogelijk is. Maar ook om bij beslissingen over maatregelen, tegelijk met steunpakketten te komen die dekkend en gelijk in te zetten zijn. En de steunpakketten in te zetten op een manier waardoor de samenleving en de economie minder kwetsbaar wordt. De complete motie leest u hier.

Oproep van de VNG
De motie is door alle Nederlandse gemeenten tijdens de vergadering aangenomen. De VNG doet een klemmend beroep op het nieuw geïnstalleerde kabinet om dit uit te werken samen met de gemeenten en maatschappelijke organisaties. Burgemeester Rian van Dam heeft hier namens Hollands Kroon mee ingestemd.

Oproep van 16 burgemeesters uit Noord-Holland Noord
Burgemeesters van 16 gemeenten die samen de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (VRNHN) vormen, hebben donderdag 13 januari ook een oproep gedaan aan het kabinet. In deze oproep vragen zij het kabinet om perspectief te bieden en het sociale leven veilig en gereguleerd mogelijk te maken. Lees de hele oproep hier.

Burgemeester Rian van Dam: “Hopelijk kunnen we ook voor de horeca een vorm vinden om bedrijven zo snel mogelijk op een veilige manier te heropenen. De gemeente Hollands Kroon denkt daar graag actief over mee.”

Laat meer zien
Back to top button