NieuwsRegionaal nieuws

Clubkampioenen Wironruiters gehuldigd

´Clubkampioenen Wironruiters gehuldigd´ – Foto± Aangeleverd

WIERINGEN – De Najaarsvergadering van de rijvereniging De Wironruiters uit Hippolytushoef verliep vlot en goed. Het afgelopen jaar was een druk jaar, de vereniging heeft zich onder andere ingezet voor het verduurzamen van de rijhal door het plaatsen van een zontermisch energiesysteem en een warmtepompsysteem. De rijhal is met deze ontwikkeling energieneutraal geworden. Daarnaast heeft de vereniging meegedaan met de Rabo-verenigingsondersteuning, ondersteund door NOC*NSF, waardoor nieuwe plannen handen en voeten hebben gekregen en een promotiefilm is gemaakt.

Het 15-jarig bestaan van de rijhal is gevierd met een gevarieerd programma. Wieringen kent sinds de jaren ’30 een rijvereniging maar nooit een vaste plek. Vele decennia koesterde de club de wens voor het bouwen van een eigen rijhal, in 2004 was het zover. Door de rijhal is de vereniging in staat een breed aanbod aan activiteiten te organiseren, van wedstrijden, dressuur-, spring- en menlessen en speciale lessen voor de jeugd die eens kennis wil maken met paardrijden tot clinics, leuke activiteiten en demonstraties. Ook is de rijhal regelmatig in gebruik voor niet paard gerelateerde activiteiten, zo houdt de kleindiervereniging Nut en Genoegen op 9 november de jaarlijkse Kleindiershow op deze locatie. En is het terrein tijdens de halloweenmarkt op 25 oktober, in gebruik als parkeerterrein voor de bezoekers van deze unieke markt.

Tijdens het uitvouwen van de nieuwe plannen werd onder andere de Kerstmarkt op 8 december gepresenteerd. Voor deze markt is het mogelijk om kraampjes te huren voor de verkoop van spullen maar ook om aanverwante activiteiten aan te bieden, bijvoorbeeld een kerstgerelateerde workshop. Om alle plannen te kunnen uitvoeren start er in november een wervingscampagne voor de uitbreiding van het vrijwilligersteam, ook een onderdeel van de Rabo verenigingsondersteuning.

Als afsluiter van de vergadering werden de Clubkampioenen gehuldigd. Het bestuur feliciteerden Rosalie van Hoppe, Eva Jansen, Cheviane Wijngaarde, Marga Klaver, Gon Haverkamp, Lara Hoekstra en Linda Koning met hun titel Clubkampioen 2019. Er werd afscheid genomen van Janet Corte, als secretaris voor de Onderlinge wedstrijden en werden Mariska van Medevoort en Kim de Waard verwelkomt, als haar opvolger. En maakten de leden kennis met Marleen van der Meer, die het wedstrijdsecretariaat overneemt. Meer informatie? Www.wironruiters.nl

Laat meer zien
Back to top button