NieuwsRegionaal nieuws

Burgemeester sluit drugspand

HOLLANDS KROON – Burgemeester Rian van Dam heeft op woensdag 28 oktober 2020 een drugspand voor drie maanden gesloten op het adres Kruiswijk 19d in Anna Paulowna. Het ging om een bedrijfsloods waarbij 458 hennepplanten zijn aangetroffen in een hennepkwekerij.

De sluiting heeft plaatsgevonden op grond van de Opiumwet en het gemeentelijk Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de bekendheid van de loods als drugpand doorbroken en de openbare orde hersteld. Het pand is op woensdag 28 oktober 2020 verzegeld door onze toezichthouders.

Criminaliteit neemt toe
Hoewel het in de gemeente Hollands Kroon in verhouding veilig is, neemt de criminaliteit ook in onze regio toe. We zien met name een toename van criminaliteit in het ‘stille’ buitengebied van onze grote gemeente. Dit noemt men ook wel ‘plattelandscriminaliteit’. Criminelen uit de ‘onderwereld’ maken graag gebruik van de ‘bovenwereld’ voor hun activiteiten.

Project ‘Schimmige schuren’
Om dit soort criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid in onze gemeente te behouden en verbeteren, start  binnenkort het project ‘Schimmige schuren’. Dit doet Hollands Kroon samen met de inwoners, ondernemers, politie, het waterschap, jagers en natuurverenigingen. Binnenkort wordt er een enquête verzonden aan deze partijen. De uitkomsten geven inzicht in de problematiek van niet zichtbare criminaliteit in de gemeente.

Laat meer zien
Back to top button