NieuwsRegionaal nieuws

Boek over Ger, de bouwer van het Nederlands Kremlin, gepresenteerd

WINKEL – In het Nederlands Kremlin in Winkel is op zaterdag 3 juli 2021 het boek ‘Ger de bouwer vertelt’ van en over Ger Leegwater gepresenteerd. Het zijn verhalen uit het leven van Ger, door hemzelf opgeschreven.  Echtgenote Mientje, steun, toeverlaat en pr-dame, zette zich in om deze verhalen in boekvorm te laten verschijnen.

Om dit idee vorm te geven zocht Mientje contact met Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging. Die legde de verbinding met Paul Von Wolzogen Kühr, mede-auteur van het boek ‘Wilhelm, een omstreden eilandgast’. Een uitgave waarbij de Hollands Kroonse Uitdaging ook betrokken was. Mede daardoor was hij direct bereid om te helpen. De vraag was slechts of Paul ze op weg wilde helpen, maar tijdens de eerste ontmoeting ontstond er al snel een klik, die uitmondde in het compleet begeleiden van de uitgave.

Het eerste exemplaar werd door Paul Von Wolzogen Kühr uitgereikt aan Mary Van Gent, wethouder van de Gemeente Hollands Kroon. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Winkel’s Harmonie, waarin Mientje de marimba en vibrafoon bespeelt. Voor Ger was er als verrassing een bezoek van Gerry Halman, kasteelheer van Kasteel Olt Stoutenburght, een bevriende folly-bouwer. Het geheel werd aan elkaar gepraat en begeleid door wervelwind Marie. Zij verzorgde daarnaast ook het parkeerbeheer, deed de toiletten en hielp tussendoor met de catering.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Laat meer zien
Back to top button