ConcertEr op uitNieuwsRegionaal nieuwsTheater

Bigband Battle – Burn Brigade & Frankie goes to… in het Vikingschip

DEN OEVER – Jazz en big band muziek leeft ook in de noordelijke helft van Noord Holland. Voor de pauze speelt “Frankie goes to….” o.l.v. trombonist en dirigent Frank van Gemert haar avontuurlijke mix van big band klassiekers en moderne funky latin nummers. Deze middag is er een bijzondere samenwerking met de stadsdichter van Den Helder, Yanaika Zomer onder het motto “Jazz and Poetry”.

Na de pauze is de beurt aan de Burn Brigade o.l.v. trombonist Frans Cornelissen (o.a New Cool Collective en New Rotterdams Jazz Orchestra). De Burn Brigade is in 1999 opgericht door een aantal enthousiaste jazzmusici uit Noord-Holland en kan in Alkmaar e.o. rekenen op een trouwe schare fans. De Burn Brigade zoekt de avontuurlijke kant van de jazz. Orkestleider Frank Cornelissen zorgde met zijn komst voor hernieuwde energie en werkt met het orkest samen aan een mooie sound en uniek repertoire. In het Vikingschip presenteert de band o.a. de Sweet Time Suite van Kenny Wheeler met een glansrol voor zangeres Betty Borstlap. Net als elke Bigband bestaat de bezetting verder uit saxofoons, trombones, trompetten en een ritmesectie.

Wieringen en de Burn Brigade
In de band spelen twee (oud) Wieringers en één “Import Wieringer” (zo wordt hij althans door de twee oud-wieringer bandleden genoemd…): Henk Rump en Ton Zwanink spelen  in de trompetsectie en leerden beiden als buurjongens in Hippolytushoef muziek maken bij De Harmonie en op les bij vader Zwanink. Tenorsaxofonist en docent Kees Romers woont sinds vier jaar met zijn  echtgenote aan het ijsbaantje in Den Oever. Aan het eind van het concert op 3 maart zullen de Bigbands gezamenlijk een stuk spelen wat speciaal voor dit concert is bewerkt door arrangeur Dirk Keijzer uit Den Oever. Zijn compositie Both to the top” begint met een verrassend intro en ontaardt aan het einde in een spetterend slot waarin trompettisten Henk en Ton “both to the top” van hun kunnen worden uitgedaagd door de door Dirk bedachte noten voor de trompetsectie van de Burn Brigade. Entree: € 10,00.

Laat meer zien
Back to top button