NieuwsRegionaal nieuws

Avond- en nachtafsluiting Afsluitdijk op 23-24 juli en 30-31 juli

DEN OEVER – De eerste wegafsluiting is van vrijdag 23 juli om 22.00 uur tot zaterdag 24 juli om 8.00 uur. De tweede afsluiting vindt plaats in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 juli, ook tussen 22.00 en 8.00 uur. De A7 over de Afsluitdijk is gedurende die perioden tussen Den Oever en Knooppunt Zurich in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Dit vanwege het verplaatsen van een grote zandtransportband die nodig is voor de versterking van de Afsluitdijk. Of de werkzaamheden doorgaan is nog wel afhankelijk van de wind.

Voor het versterken van de Afsluitdijk is veel zand nodig. Om hinder door zandtransport te beperken, gebruikt bouwconsortium Levvel in opdracht van Rijkswaterstaat een zandtransportband. Die brengt het zand over de A7 heen van het IJsselmeer naar de Waddenzeezijde. De werkzaamheden aan de dijk vorderen gestaag en de zandtransportband moet opschuiven naar de volgende locatie. Om de veiligheid van weggebruikers en bouwmedewerkers te garanderen, zijn twee nachtelijke afsluitingen van de A7 over de Afsluitdijk nodig.

Groot en zwaar transport
De zandtransportband staat nu ter hoogte van hectometerpaal 88.5. Op deze plek heeft hij al het benodigde zand geleverd. In het eerste weekend wordt de band gedemonteerd en verplaatst richting Den Oever. In het tweede weekend bouwt consortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) de kraan weer op ter hoogte van hectometerpaal 78.9. Voor het afbreken en opbouwen is groot materieel nodig, en voor het vervoer naar de nieuwe locatie groot en zwaar transport. Om dit veilig te laten plaatsvinden, is het noodzakelijk de weg beide nachten af te sluiten.

Laat meer zien
Back to top button