NieuwsRegionaal nieuws

Autoverzekering Noord-Holland ruim 15% goedkoper

NOORD-HOLLAND – In 2023 betaalden inwoners van Noord-Holland ruim 15% minder voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl.

Autoverzekering Noord-Holland ruim 15% goedkoper
Inwoners van Noord-Holland betaalden in 2023 ruim 15% minder voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden de inwoners bijna 86 euro per maand voor hun autoverzekering. In 2023 is dat gedaald naar bijna 73 euro per maand. Op jaarbasis besparen inwoners van Noord-Holland bijna 157 euro op hun autoverzekering.

Dankzij de flinke daling betalen inwoners van Noord-Holland iets minder dan wat de gemiddelde autoverzekering kost in Nederland. Gemiddeld kost een autoverzekering in Nederland ruim 74 euro per maand. Dat is 2% meer dan wat de Noord-Hollanders betalen.

Tip! Wist je dat de premies tussen autoverzekeraars onderling flink verschillen? Ga daarom je autoverzekering vergelijken. Zo zie je direct de autoverzekering met de laagste premie én bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering!

Autoverzekering Noord-Holland flink goedkoper door dalende criminaliteit
De afname van autopremies in Noord-Holland is voornamelijk te danken aan de daling van auto-gerelateerde criminaliteit. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat zowel het aantal autodiefstallen als gevallen van autovandalisme zijn gedaald. Dit verlaagde risico op schade zorgt ervoor dat verzekeraars lagere kosten hebben, wat vervolgens resulteert in voordeligere premies voor de consumenten.

Autoverzekering Noord-Holland van duurste naar gemiddelde van Nederland
Noord-Holland is niet langer de provincie met de duurste autoverzekering. De kosten van een autoverzekering in Noord-Holland staan nu op een gemiddelde positie op de landelijke lijst. Volgens de gegevens van Geld.nl heeft Noord-Holland de afgelopen periode de grootste premiedaling van alle provincies gezien. Waar het in 2022 nog de duurste was, bevindt het zich nu op de zesde plaats, met Zuid-Holland aan de top en Friesland als goedkoopste.

Laat meer zien
Back to top button