ConcertEr op uitNieuwsRegionaal nieuws

‘Ankers Los!’ concert harmonieorkest Apollo en de Gesmeerde Kelen

DEN OEVER – Op zaterdagavond 18 november gaat harmonie Apollo samen met zeemansliederenkoor de Gesmeerde Kelen los in een gezamenlijk concert met een maritiem thema. Er blijken veel stukken in dit thema te passen, zoals ‘Pacific Dreams’ van Jacob de Haan, en het beeldende ‘The Great Steamboat Race’ waarbij het orkest met slagwerk en percussie alles uit de kast haalt om een heus radarschip tot leven te brengen. Voor het stuk ‘de Zee’; ooit uitgevoerd door Trijntje Oosterhuis bij de opening van de Arena, is soliste Lauri van Soesbergen gevraagd, die al vaker succesvol met Apollo heeft samengewerkt.

Dance of the Selkies is een sfeervol stuk met duidelijk Keltische melodielijnen; gecomponeerd rond de mythische wezens die als zeehond ’s nachts uit zee komen, hun zeehondenhuid afwerpen en een mensengedaante aannemen. De Gesmeerde kelen hebben een eigen programma met oude zeemansliederen maar ook moderner werk zoals van Ancora en de Bunzingers. Vanzelfsprekend worden ook samen enkele stukken gebracht, zoals de ‘Zuiderzeeballade’ en het recentere ‘Zoutelande’ met zang van Lauri van Soesbergen en Edwin Nieuwenhuizen; en uiteraard het titelnummer ‘Ankers Los’, dat als ‘Anchors Aweigh’ bekend staat als strijdmars van de Amerikaanse Marine.

In de pauze kan men weer loten kopen voor de traditionele loterij, waarbij de prijzen ook een maritiem tintje hebben. Apollo staat onder leiding van dirigent Jeroen Drenth, de Gesmeerde Kelen onder leiding van Gerrit van de Belt en de presentatie is weer in handen van Josien Smit. Vikingschip, Robbenoordstraat 11a te Den Oever; Aanvang: 20:00 uur ; info: www.vikingschip.nl en www.apollodenoever.nl.

Laat meer zien
Back to top button