NieuwsRegionaal nieuws

Ambachtendag bij Museumboerderij Jan Lont

STROE – Zeilnaaien in vlasdoek, het tanen en netten en touwwerk, stoelen matten, het bouwen van een midwinterhoorn, in het eilandmuseum van Jan Lont worden deze oude naast hedendaagse ambachten op zondag 22 augustus gedemonstreerd.

In Wieringer eilandmuseum “Jan Lont” werd op zondag 17 september 2017 voor de eerste keer een ambachtendag gehouden, in de eerste plaats bedoeld om tal van aloude vakgebieden en vaardigheden te demonstreren. Inmiddels staat het op de agenda van het museum als jaarlijks terugkerend evenement op een van de twee jaarlijkse taandagen.

In het woonhuis en de boerderij zijn mensen die zich geduldig een oud ambacht of een bepaalde handvaardig hebben eigen gemaakt om aan de bezoekers te demonstreren, zoals Wieringer kap-naaien, spinnen, kantklossen, naaien op een antieke handnaaimachine, koper poetsen, haken en breien met hand gesponnen wol van het Wieringer schaap, boekbinden etc.. Ook buiten op het gras zijn ambachtslieden als smid, touwslager, timmerman, mandenmaker,lettersnijder of nettenboeter druk bezig hun “beroep” op vakkundige wijze te presenteren.

Laat meer zien
Back to top button