NieuwsRegionaal nieuws

Afscheid buurtbuschauffeur Jan van den Hoek

HOLLANDS KROON – Donderdagavond 31 maart sloot Jan van den Hoek uit Breezand zijn chauffeursloopbaan op buurtbus 416 af met een laatste rit in een ongebruikelijke sneeuwjacht. Na 14 jaar als vrijwilliger bij buurtbusvereniging De Noordkop beëindigde deze oudgediende chauffeur van het eerste uur zijn chauffeurswerk voor de bewoners van de Wieringermeer. Aan het einde van zijn laatste rit op de bus wachtte hem een grote bos bloemen op de winderige parkeerplaats van de brandweer aan de Medemblikkerweg. “Het is mooi geweest” zei Jan.  Nu is het de beurt aan een jongere generatie vrijwilligers om de Wieringermeer voor scholieren en mensen zonder eigen vervoer bereikbaar te helpen houden.

Vanwege het gelijktijdige vertrek van nog twee vrijwillige chauffeurs zit buurtbusvereniging De Noordkop plots weer met een tekort aan vrijwillige chauffeurs. Met name in de Wieringermeer is het tekort nijpend, aldus de secretaris van de vereniging. Buurtbusvereniging De Noordkop is in 2008 opgericht door initiatieven vanuit de Wieringermeer na het eerder wegvallen de reguliere buslijnen die de kleinere woonkernen bedienden. Sinds december 2008 rijdt lijn 416 op werkdagen en zaterdagen ieder uur  met twee bussen tussen Kreileroord een Schagen via de dorpen Wieringerwerf, Slootdorp, Wieringerwaard, Anna Paulowna en Oudesluis.

Vanwege het dringende tekort zoekt de vereniging vrijwillige chauffeurs – heren én dames – met rijbewijs B en enkele jaren rijervaring die wekelijks enkele uren tijd beschikbaar hebben om één van de bussen te rijden. Ook geïnteresseerden die alleen in de zomermaanden willen rijden zijn van harte welkom. Door de vakanties in de zomer wordt de druk op de chauffeurs poule nog hoger, waardoor busuitval dreigt.

Kom en zet die stap! Het rijden in de buurtbus is leuk en dankbaar werk en u helpt in belangrijke mate mee de Wieringermeer aantrekkelijk te houden als woonomgeving. Voor opgave en/of informatie kunt u contact opnemen met de verenigingssecretaris Paul Fortgens, telefoon 06-53648306 of via mail: secretaris416@outlook.com

Laat meer zien
Back to top button