NieuwsRegionaal nieuws

Aandacht voor ALS tijdens Bloeiend Zijpe

ZIJPE – De komende twee zondagen is Bloeiend Zijpe te bezoeken en te bewonderen, de kleuren en geuren van de bloeiende tulpen-, hyacinten- en narcissenvelden. De wandeldag met verschillende afstanden is op 23 april. Startpunt Noord (afstand 7,5 en 20 km) is Camping de Nollen, Westerweg 8 in Callantsoog. Startpunt Zuid voor 8, 15 of 30 km is bij Land van Fluweel in Sint Maartenszee. Vertrektijden zijn van 8.00-14.00 uur, voor 20 of 30 km tot 12.00 uur. Bij beide startpunten is ruime gratis parkeergelegenheid. De fietsroute van 40 km is op 30 april. Er kan gestart worden tussen 9.00-13.00 uur vanaf 4 locaties, o.a. Land van Fluweel. Overige startplaatsen en ook fietsverhuuradressen zijn de vinden op www.bloeiendzijpe.nl

Bij één van de stop-pauze-plaatsen staan de ALStoppers die aandacht vragen voor Stichting ALS Nederland. Deze stichting financiert onderzoek naar oorzaak en behandeling van de ziekte ALS, een wrede nog onbehandelbare ziekte. Overheid en bedrijven doen dit nauwelijks, er valt simpelweg niets aan te verdienen. De patiënt zal uiteindelijk volledig verlamd raken en komt zodoende, omdat bewegen, zelf ademen en communiceren niet meer mogelijk is, in een locked-in situatie terecht. Gevangen in eigen lichaam. Bij het ALS centrum in Nederland krijgen iedere week tien mensen de diagnose ALS uitgesproken.

8 Juni wordt op de Mont Ventoux in Frankrijk voor de elfde keer de Tour du ALS gehouden, 21 kilometer wandelend of fietsend de berg op. De ALStoppers zijn daar ook dit jaar weer van de partij, en zoeken nog meer ‘meedoeners’ en sponsorgelden. Zodoende organiseren zij allerhande activiteiten in de Noordkop. Een bezoekje aan de kraam van de ALStoppers tijdens Bloeiend Zijpe wordt zeer op prijs gesteld. Er is koffie/thee en er zijn verschillende items aan te schaffen, inkomen waardoor de oplossing voor ALS dichterbij komt. Kijk voor meer informatie op www.alstoppers.nu.

Laat meer zien
Back to top button