NieuwsPolitiek

Oproep tot opvang vluchtelingen uit de Oekraïne in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Honderdduizenden vluchtelingen uit Oekraïne staan voor de grenzen van Europa en verspreiden zich over de verschillende EU landen, ook naar Nederland. Jeff Leever roept de colleges van de Noordkop gemeenten op om gehoor te geven aan deze oproep om deze vluchtelingen waar mogelijk op te vangen, in onze gemeenten. In Sporthal Veerburg in Anna Paulowna vonden eerder in 2016 tweehonderd vluchtelingen onderdak. Ook in de gemeente Schagen werden vluchtelingen in de Spartahal opgevangen.

De gemeente Hollands Kroon wordt verzocht nu hierin een voortrekkers rol te spelen. Het is onze burgerplicht om deze mensen op te vangen en dus ook logisch dat wij ons als gemeente hiervoor inzetten. Je laat deze mensen niet op straat staan. Wat we de laatste dagen zien wat er zich afspeelt in een soeverein land moeten we er niet aan denken om in de schoenen van deze vluchtelingen te staan. Wij moeten hun helpen vanuit humanitaire gronden en met volle overtuiging. We zouden zo spoedig mogelijk in overleg met het COA moeten om alles zo snel mogelijk te kunnen organiseren.

Jeff Leever verwacht n.a.v. zijn initiatief dat onze inwoners van Hollands Kroon deze mensen met open armen zullen ontvangen, en ondersteunen voor de tijd dat ze bij ons mogen blijven. Leever doet ook een oproep aan de Noordkop gemeenten om aan hun inwoners te vragen of ze zich willen melden als vrijwilliger om de opvang in goede banen te leiden en hoopt op positieve reacties. Men toont daarmee de betrokkenheid van onze inwoners en zorgen voor een warm onthaal voor deze mensen die huis en haard hebben moeten verlaten voor de verschrikkelijke oorlog in hun land.

Tijdens de raadsvergadering zal Onafhankelijk Hollands Kroon samen met alle andere partijen van de raad een motie over indienen om dit initiatief te ondersteunen.

Laat meer zien
Back to top button