Politiek

GroenLinks Hollands Kroon presenteert verkiezingsprogramma

HOLLANDS KROON – Onlangs hebben de leden van GroenLinks Hollands Kroon het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De titel zegt het al: GroenLinks zet zich in voor een menselijk, eerlijk en duurzaam Hollands Kroon.

Menselijk, door te investeren in ruimhartige zorg, sprankelende cultuur, vitale dorpen, en goede sportfaciliteiten. Ook moet er meer worden geïnvesteerd in verkeersveiligheid en toegankelijke kernen, voorzieningen en gebouwen. Wonen is een belangrijk speerpunt. GroenLinks wil meer woningen voor jongeren, kleine huishoudens en senioren. Nieuwbouwprojecten moeten uit ten minste 40% sociale huurwoningen en 20% betaalbare koopwoningen bestaan. Ook moet er ruimte zijn voor tiny houses en leefgemeenschappen.

Eerlijk, doordat inwoners actief kunnen meepraten en meedenken over de beslissingen die hen raken. Zo krijgen zij meer zeggenschap over de plek waar ze leven, wonen, werken en ontspannen. “Wij willen dat de gemeente écht naar hen luistert en niet alleen als het de gemeente goed uitkomt. Dit kan door burgertops, waar inwoners samen nadenken over wat zij belangrijk vinden voor hun wijk, dorp of gemeente”, aldus GroenLinks.

Duurzaam, door onder meer het stimuleren van energiebesparing, woningisolatie, zonnepanelen en het voorkomen van energiearmoede. GroenLinks wil dat de gemeente inwoners en bedrijven hierbij actief helpt en zeker ook zelf het goede voorbeeld geeft. Uiteraard wil GroenLinks in Hollands Kroon meer bomen, meer biodiversiteit, klimaatbestendige kernen en natuurspeeltuinen, in plaats van meer datacenters, kassen en asfalt.

Het verkiezingsprogramma staat op https://hollandskroon.groenlinks.nl/.

Laat meer zien
Back to top button