Kerkelijk nieuwsNieuws

Massale opkomst oecumenische dienst in Slootdorp

SLOOTDORP – Zondag 19 januari jl. was de Langewegkerk te Slootdorp haast te klein om alle kerkgangers uit de polder te herbergen. Onder leiding van leden van de Raad van Kerken, waaronder ook dominee Willemien Lammers, werd het thema van deze dienst in de Week van Gebed voor de Eenheid belicht; “ Buitengewoon”.

Centraal stond het verhaal in Handelingen 28 over de schipbreuk die Paulus en zijn reisgenoten leden op de kust van Malta. Ze werden er met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Geïnspireerd door deze gebeurtenis volgden we Paulus op zijn reis. Met gebeden, teksten en zang van jongerenkoor Arrival, werd het verhaal uitgediept en herlezen. Iedere dag is een zoektocht naar het buitengewone om uiteindelijk, net als Paulus, die buitengewone vriendelijkheid te ontvangen en vooral ook door te geven. De kernwoorden:” Hoop, Verzoening, Gastvrijheid, Vrijgevigheid, Vertrouwen, Kracht”, werden tegen het decor van een boot op roeispanen getoond.

Tiny Vijn en Coba de Geus vertelden in deze viering over de Ontmoetingsdiners die regelmatig in de polder worden gehouden. Steeds schuiven tientallen mensen, zonder aanziens des persoons, bij elkaar aan tafel. Het kan voor hen veel betekenen, niet alleen het doorbreken van een sleur, maar ook van een sociaal isolement. Een heel team van vrijwilligers zorgt telkens weer voor een onvergetelijk, smakelijk samenzijn met het ontmoeten van elkaar als extra kers op de taart! Om hen een steuntje in de rug te geven, werd de collecte voor deze organisatie gehouden. Het bracht het mooie bedrag van € 392,29 op. Na afloop was er bij de uitgang een tweede collecte ter bestrijding van de onkosten. Hiervoor werd € 202,22 gegeven.

Onder het genot van een kopje koffie of thee bleven velen napraten in de Schakel en werd meerdere
malen opgevangen dat oecumenische diensten als deze wel vaker gehouden mogen worden.

Laat meer zien
Back to top button