Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Zwaarbevochten zege Flevo op FC Medemblik, CVW remiseert in Alkmaar

MIDDENMEER – Op een zwaar veld op het eigen terrein in Middenmeer trad Flevo zaterdagmiddag op tegen FC Medemblik. Enige jaren geleden troffen beide teams elkaar nog in de 4e klasse. Nadat FC Medemblik al eerder na twee keer promoveren de 2e klasse bereikte deed Flevo dat de afgelopen twee seizoenen ook. De wedstrijd begon met een licht overwicht voor de Medemblikkers, alhoewel dat nauwelijks tot echt gevaar leidde. Langzamerhand kreeg Flevo wat meer vat op de wedstrijd. Uit een voorzet van Freek Vrenegoor trof uiteindelijk Sidney Schaafstra met een bekeken schot via beide palen doel: 1-0 (zie filmpje). In de tweede helft probeerde Medemblik de gelijkmaker te produceren. Dit lukte niet, mede door een sterk keepende Mike Harms. Het bleef spannend tot de laatste minuut. De keeper van FC Medemblik ging steeds vaker meevoetballen en kwam ook vaak ver voor zijn doel te staan. Uit een counter waarbij Schaafstra de keeper (die ongeveer bij de middellijn stond) kon omspelen kon Flevo de overwinning zekerstellen mede tot grote opluchting bij trainer de Vries (zie film 2).

SLOOTDORP – CVW heeft vandaag een puntje afgesnoept bij de uitwedstrijd tegen het hoger geplaatste Alcmaria Victrix. In Alkmaar werd het 2-2.