Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Zuidoost United JO010-1 – DWOW JO10-1

WIERINGERWERF – Het is stoer en leuk om je wedstrijden in Amsterdam af te werken, het nadeel is het vroege opstaan om op tijd te zijn! Om 9.00 speelt DWOW JO10-1 in Amsterdam tegen Zuidoost United JO10-1. Om 7.30 zaten alle jongens fris en fruitig in de auto!

De wedstrijd startte op een kunstgrasveld bij een nieuwe club in Amsterdam, opgericht in 2010 door een fusie van verschillende clubs. Met een lekker zonnetje en koude wind wordt afgetrapt voor het begin van de 4de wedstrijd van de 3de periode.

DWOW start voortvarend met een aantal knappe combinaties. Het kunstgras is even wennen maar leent zich goed voor de passing en techniek van de spelers van DWOW. Binnen 5 minuten zet Natan zijn team op voorsprong op aangeven van Duuk en met 2 individuele acties, 0-3. De 0-4 laat even op zich wachten, maar op het veld weten Duuk en Fedde elkaar goed te vinden. Op een assist van Fedde maakt Duuk de 0-4. Kort daarna
maakt Zuidoost United de 1-4. Na een korte time-out gaat DWOW verder waar ze gebleven waren. Duuk, Jurre en Skye zijn achter elkaar verantwoordelijk voor de ruststand van 1-7. De tegenstander is zichtbaar overrompeld door de voetballende kwaliteiten van dit team! Luuk houdt het doel goed schoon en heeft een paar knappe reddingen in huis!

In de tweede helft neemt DWOW wat gas terug en dit is zichtbaar in het veldspel en de duels. Achterin wordt Thije helaas door ziekte gemist, maar zowel Szymon als Jurre krijgen het drukker doordat het spel verslapt. Zuidoost United maakt de 2-7. Kort hierna stelt DWOW orde op zaken en loopt verder uit naar 2-9. Fedde neemt de 2-8 voor zijn rekening na een assist van Duuk. Vervolgens geeft Fedde de assist op Jurre voor de 2-9. Het slotstuk is voor Zuidoost United met een knappe kopgoal van Jurre, helaas in het verkeerde doel. Dit bepaalt de eindstand op 3-9. Met een tas vol punten en de complimenten van de tegenstander rijdt DWOW voldaan naar