Lokaal nieuwsNieuws

Zonovergoten jubileum voor Kreileroord

KREILEROORD – Vandaag vierde Kreileroord het 65 jarig bestaan van het dorp. En dat gebeurde op een manier zoals de hechte dorpsgemeenschap van Kreileroord dat kan. In tijdsbestek van enkele weken werden er allerlei activiteiten bedacht die allemaal tezamen kwamen op deze zonovergoten zaterdag.

Waar het ‘s morgens met een klein buitje in de polder nog spannend was, werd het ‘s middags heerlijk nazomer weer. Mooi weer om in de feesttent een biertje te doen met dorpsgenoten, terwijl er voor de kinderen voldoende activiteiten waren. Een heuse trein reed rondjes door het dorp en stopte bij Kreileroord Centraal. Aan alle details was gedacht, zelf de kaartjes en de stempels waren niet van echt te onderscheiden.

De opening van het feest werd gedaan door wethouder Mary van Gent. De wethouder overhandigde het eerste gebakje aan één van de eerste bewoners van Kreileroord. “Mevrouw Alie Leffers, dochter van Grietje en Evert, die in 1957 (het geboortejaar van Kreileroord ) op Vlasstraat 19 zijn komen wonen. Alie was toen 6 jaar. Haar zusje Gretha is in Kreileroord geboren. Haar kinderen Leon en Louisa zijn hier opgegroeid. Alie zat op de Jan van Gaalen school, pas later werden de basisscholen en kleuterschool gebouwd. Er is veel veranderd in Kreileroord, maar de “oude garde” weet elkaar nog altijd te vinden. Tot op de dag van vandaag woont Alie met veel plezier in Kreileroord, ofwel een Kreileroorder in hart en nieren. Daarom voor jou Alie, het eerste gebakje om het startsein te geven voor de spelletjes middag!”, sprak Wethouder Mary van Gent.

Het organisatiecomité liep de hele middag met een lach van oor tot oor in de rondte. Waar ook alle reden toe was, want ze lieten opnieuw zien waarin een klein dorp groot kan zijn. Het feest gaat vanavond nog door tot in de kleine uurtjes onder leiding van oud-Kreileroorder DJ Albert-Jan Bergman met zijn Go-Round drive-in show.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button