HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Zomerse temperaturen, heerlijk begin van het handbalseizoen

WIERINGERWERF – De handballers van DWOW zijn weer begonnen met het nieuwe seizoen. “De DC1 (bestaande uit het oude D1 team) mocht het opnemen tegen Schagen DC2. Een korte voorbereiding gehad van maar 2 trainingen, een tegenstander met wat lange meiden, zorgde voor wat vertwijfelde gezichten bij de DWOW dames. Maar tijdens de warming-up was de coach opgevallen dat als wij het tempo hoog konden houden er best een resultaat te halen viel. Vanaf de start was het eigenlijk een gelijk opgaande wedstrijd, met toch een licht overwicht voor DWOW. Een uitstekend keepende Fien zorgde ervoor dat we regelmatig weer snel de aanval konden inzetten. Mooi om te zien dat door wat wisseltjes en slimme loopacties de Schagen verdediging werd open gespeeld. Daardoor konden onze opbouwers toeslaan. Een ruststand van 7-11 was lekker. We moesten dezelfde energie in de 2de helft steken om de overwinning veilig te stellen. Hoewel in de aanvang van de 2de helft de motor wat haperde, scoorden we er na 10 minuten weer lustig op los. Eindstand een dik verdiende 16-24 overwinning, topscoorders onbelangrijk, want dit was een echte teamprestatie.
Na een heerlijke zomervakantie moesten de meiden van DWOW F1 de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen VZV in ‘t Veld. Wat was het een spannende wedstrijd, het ging de hele tijd gelijk op. Er zat snelheid in het spel, de meiden zochten de ruimte op en stonden daardoor goed vrij. Met één doelpunt verschil verloren we helaas de wedstrijd. De eindstand was 9-8.
De DB1 trapte af in en tegen Blokker DB1. Het team was eigenlijk compleet nieuw samengesteld en hadden nogal wat blessures. Dit zorgde voor een nog net niet lekker ingespeeld geheel, maar desondanks een
mooie eerste wedstrijd gespeeld. De warmte maakte het extra moeilijk en het elkaar vinden gaan we aan werken. Tweede helft zijn we goed teruggekomen in doelpunten aantal en het verlies werd beperkt tot 18-12.” zo vat Bart Vossen de eerste wedstrijddag samen