Lokaal nieuwsNieuwsSchaatsenSport

Zilver voor Evelien Vijn op WK Schaatsen Junioren

WIERINGERWERF – In Oostenrijk, in het mooie Innsbruck, werden afgelopen weekend de wereldkampioenschappen schaatsen voor junioren gereden. In een werkelijk schitterende omgeving, tussen de bergen in, mochten de junioren van vandaag, laten zien dat ze de toppers van morgen zijn.

Voor de jonge schaatsers waarschijnlijk een uitdaging omdat het toernooi  deze keer niet in een overdekte ijshal plaatsvindt maar in de open lucht. Onder mooie omstandigheden begon op vrijdag voor Evelien Vijn de eerste rit van 3 die ze die dag zou rijden. In rit 14 reed Evelien een tijd van 41,93 seconden, op de 500 meter, welke goed was voor een 22e plaats in een veld van 49 rijdsters.

Evelien, die het beter doet op de langere afstanden, mocht op de 1500 meter starten in rit 20, en wist daar een tijd neer te zetten van 2.08.12, welke goed bleek te zijn voor een tweede plaats en won daarmee een zilveren medaille. Later in de middag schaatste ze ook nog de halve finale van de mass-start en wist zich met groot gemak te plaatsen voor de finale van zondag.

Op zaterdag stonden er twee afstanden voor Evelien gepland.  Te beginnen met de 1000 meter. Ze reed een tijd van 1.20.99 welke goed bleek te zijn voor een 4e plaats. Op de 3000 meter, die later op de middag werd verreden, reed ze een tijd van 4.19.11, welke goed was voor de 2e plaats. In het allround klassement behaalde ze de tweede plaats achter landgenote Jade Groenewoud en voor de Koreaanse Chaewon Park.

Op zondag stonden er nog twee afstanden voor Evelien gepland. De eerste afstand was de ploegachtervolging.  Met Jade Groenewoud en Cloé Hoogendoorn reed ze een tijd van 3.07.28 welke goed was voor de gouden medaille. De laatste afstand van dit drukke weekend was de mass-start. In een veld van 16 deelnemers reden Cloé Hoogendoorn en Evelien een indrukwekkende race. Ze streden met z’n tweeën om de eerste plaats, maar Cloé kwam iets eerder over de finish. Maar het Nederlands team kan terugkijken op een geslaagd kampioenschap.

Laat meer zien
Back to top button