Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Zeeburgia JO10-1 – DWOW JO10-1

WIERINGERWERF – Na een ongeslagen reeks van 5 wedstrijden in de eerste fase van de hoofdklasse (laag) is het team van DWOW JO10-1 gepromoveerd naar de hoofdklasse midden. Een mooie en welverdiende promotie voor de mannen!

“Op 11 november spelen we de eerste wedstrijd in de nieuwe klasse tegen Zeeburgia JO10-1. Zeeburgia is een opleidingsclub voor talenten uit de regio Amsterdam, het werkt o.a. nauw samen met AFC Ajax. Het team begint gespannen aan de wedstrijd wat leidt tot een vroege 4-0 achterstand. Na 12,5 minuut spelen is er een time-out. Hierin krijgt het team een oppepper en gaan de koppies omhoog. Door snelle combinaties tussen Szymon,
Fedde en Duuk wordt de stand in hoog tempo gelijkgetrokken. Szymon maakt de eerste goal. Daarna krijgt Fedde het op zijn heupen en scoort driemaal. Dit leidt tot een ruststand van 4-4, heel sterk gedaan! Verdedigend staat het team sterk door goede acties van Thije, Anne en ook de tomeloze inzet van Szymon is
bewonderenswaardig.

Na rust pakt Zeeburgia het sterk op door hoog druk te zetten. Hierdoor komen ze terecht op een 5-4 voorsprong. Fedde maakt kort daarna de 5-5 na een knappe assist van Duuk. De mannen van Zeeburgia nemen hier geen genoegen mee en lopen in een spannende strijd uit tot 8-5. Na de laatste time-out nemen aanvoerder Jurre en Fedde het team op sleeptouw. Door een verdiende goal van Fedde en een vlammend afstandsschot van Jurre wordt het 8-7. Het team gelooft in winst en gaat er vol voor!

In een spannende slotfase scoort Jurre door goed druk zetten de gelijkmaker, het is 8-8. Met nog een minuut te spelen krijgt Zeeburgia een grote kans, maar door een goede redding van Skye blijft het gelijk. De bal wordt naar voren gevoetbald en leidt tot een corner voor DWOW. Fedde dribbelt de bal snel in en met een knappe individuele actie omspeelt hij zijn tegenstander en schiet hard in de korte hoek, RAAK! De mannen vieren het winnende doelpunt uitbundig, knap gedaan! Met 8-9 is de eindstand bereikt! DWOW wint in een spannende en sportieve wedstrijd terecht van Zeeburgia.’ vertelt Bart Klaver.