Er op uitLokaal nieuwsNatuurNieuws

Workshop: vogels tellen

WIERINGERWERF – Honderden Wulpen op een slaapplaats, een prachtige waarneming van een broedende Kleine Plevier, zingende Merels in de wijk waarin je woont. Vogels kijken is een genot! Maar dat niet alleen, het is ook nog eens heel belangrijk dat we goed naar ze kijken. Want zonder kennis over hun voorkomen tasten we in het duister waarom ze in aantal afnemen of zelfs verdwijnen. Of waarom het juist goed met ze gaat. Daarom houdt Sovon Vogelonderzoek Nederland de aantallen en verspreiding van vogels al bijna 50 jaar bij, samen met vrijwilligers. Deze avond geeft Albert de Jong namens Sovon Vogelonderzoek een workshop over vogels tellen voor de Kop van Noord-Holland.

Aan de hand van een leuke quiz en enkele persoonlijke verhalen over vogeltellingen probeert Albert je op deze avond enthousiast te maken om vogels te gaan tellen (Neem je verrekijker mee…). Tellen kan al met eenvoudige rondje wandelen door je woonplaats of favoriete natuurgebied, waarbij je alle vogels bijhoudt op je smartphone(LiveAtlas). Of door enkele keren in het voorjaar op vaste punten vogels in bebouwd gebied (MUS). In het voorjaar is het ook leuk om een eigen gebiedje op broedvogels te inventariseren. ’s Winters kun je aan de slag met het tellen van watervogels of vogels op slaapplaatsen. Kortom, er zijn allerlei niveaus en manieren om te helpen, voor zowel de startende  als de ervarener vogelliefhebbers. In de Noordkop worden elk jaar wel basiscursussen georganiseerd bij de plaatselijke vogelwerkgroepen en natuurverenigingen. Graag tot ziens op 20 september in de Dijkgatshoeve, aanvang 20.00 uur!

Er zijn geen kosten aan verbonden. De Dijkgatshoeve is te vinden aan de Noorderdijkweg 24b bij Wieringerwerf.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wim Tijsen Tel: 06-25107483. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan eerst aan bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer en het aantal personen.

Laat meer zien
Back to top button