Lokaal nieuwsNieuws

Wordt het Amstelmeer straks twee keer zo groot?

WIERINGERMEER – Begin dit jaar gaf de Stuurgroep Waddenbaai, waarin Hollands Kroon wordt vertegenwoordigd door wethouder Theo Meskers, opdracht tot het opstellen van een ontwikkelingsvisie voor het Amstelmeer. Om relaties en kansen voor mens en natuur in beeld te brengen, is gekozen voor een scenariostudie. ‘Amstelmeer Waterrijk’ verbeeldt hoe de toekomst er uit kan zien.


Het NHD plaatste afgelopen vrijdag een groot artikel over de studie. Hetgeen voor de gemeente reden was om een persbericht naar buiten te brengen.

Reactie Hollands Kroon op scenariostudie Amstelmeer

Veel visies
Wij constateren dat er op dit moment veel visies tegelijk worden gelanceerd die niet goed op elkaar zijn afgestemd. Zo is er deze scenariostudie voor het Amstelmeer en zijn er visies voor het IJsselmeer (Wieringerhoek) en de Waddenzee. Ook zijn we in gesprek met agrariërs over de toekomst van de agrarische sector in Hollands Kroon.

Wij zetten in op een integrale aanpak van al deze plannen, zodat Hollands Kroon vanuit die visie vooruit kan en alle belangen worden meegenomen

Inmiddels is de LTO Noord Hollands Kroon opgestapt uit de stuurgroep voor Amstelmeer Waterrijk. Zij zagen niets of nauwelijks iets terug van hun inbreng tijdens het proces. De gehele scenariostudie is hier te lezen.

Laat meer zien
Back to top button