Lokaal nieuwsNieuws

Word kei in TikTok-dance en test Fifa-skills tijdens Summergames

SCHAGEN / HOLLANDS KROON – De Wintergames bevielen zo goed, dat de bedenkers er een zomerse variant van maken. Uitvoerende organisatie in de Noordkop is Team Sportservice. De Summergames beginnen op 22 juni. Er zijn vier clinics, twee in Hollands Kroon en twee in Schagen.

TikTok-dance en StreetKings clinics
Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland zetten de Wintergames in hartje lockdown op om jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset door de donkere wintermaanden te loodsen. In tal van plaatsen door heel Nederland werden activiteiten georganiseerd voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Ook in Schagen en Hollands Kroon.

Gelijk om tafel
“Dat was echt een succes”, vertelt Manon Verblaauw, die namens Team Sportservice nauw bij deorganisatie betrokken was. “Dus toen we hoorden dat er een Summergames zou volgen, zijn we gelijk om tafel gegaan.”

Korte dansjes maakt workshop veelzijdig
TikTok-dance is voor jeugd van 12 tot 17 jaar. “Vind je die TikTok-dansjes ook zo leuk, maar wil je hier nog beter in worden? Of vind je dansen gewoon heel leuk? Dan is onze TikTok danceworkshop iets voor jou”, roept de buurtsportcoach op. “Tijdens de workshop leer je de allernieuwste TikTok dancemoves op leuke muziek. Omdat het maar korte dansjes zijn, is de workshop heel veelzijdig.”

Locaties TikTok-dance
De workshops zijn bij Dansstudio Dazzling in de Cultuurschuur aan het Loggersplein in Wieringerwerf en in Schagen bij dansschool Rebounce in sportcomplex Train4Less aan de Witte Paal. Beide keren op 22 en 29 juni van 19.00 tot 20.00 uur.

Leer van straatvoetballers
Jongeren die hun voetbalskills willen verbeteren en de trucs leren van grote straatvoetballers, kunnen zich aanmelden voor een van de clinics StreetKings in samenwerking met vv Kleine Sluis. Manon Verblaauw licht toe: ”De straatvoetballers van StreetKings geven voorbeelden en testen je vaardigheden met de zes verschillende Fifa-21-challenges. Heb je deze afgerond, kan krijg je gepersonaliseerde Fifa-kaart.”

Meerdere leeftijden
StreetKings is onderverdeeld in leeftijdsgroepen (11 en 12 jaar, 13 en 14 jaar en 15 tot 27 jaar). Jeugd kan op 2 juli terecht bij vv Kleine Sluis op het gelijknamige sportpark in Anna Paulowna. Of bij vv Schagen United aan de Wilgenlaan 1B in Schagen op 25 juni.

Aanmelden en informatie
Alle activiteiten zijn gratis. Er zijn echter maatregelen getroffen om de activiteit veilig te laten verlopen in verband met corona. Toeschouwers zijn niet toegestaan. Aanmelden voor een van de activiteiten is verplicht en kan via de aanmeldsite www.noordhollandactief.nl. Zoek op woonplaats voor alle activiteiten in de buurt. Meer weten? Neem contact op met Manon Verblaauw via mverblaauw@teamsportservice.nl of bel 0224-214774.

Laat meer zien
Back to top button