Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Wooncompagnie ontvangt huurders tijdens open dag op zaterdag 12 oktober

Foto: Aangeleverd

HOORN – Wat gebeurt er achter de schermen van Wooncompagnie? Hoe ziet het kantoor eruit, wat speelt er en wie werken er? Bezoekers ontdekken het tijdens de open dag van de woningcorporatie op zaterdag 12 oktober. Wooncompagnie zet op de landelijke Dag van het Huren 2019 haar deuren open voor haar huurders. De open dag wordt gehouden in het centrale kantoor aan de Geldelozeweg 41 in Hoorn, van 10.00 tot 13.00 uur.

Bezoekers kunnen binnenlopen, deelnemen aan een rondleiding, even zitten in de koffiecorner en de jongste bezoekers kunnen zich vermaken in de kinderhoek. Kinderen kunnen overigens ook mee met de rondleiding door het pand: speciaal voor hen is er speurelement aan toegevoegd, met na afloop een ‘duik’ in de grabbelton.

Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan het thema duurzaamheid. Welke duurzame maatregelen neemt de corporatie en waarom? Ook wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen in de sociale huursector. Ga hierover in gesprek met de directeur en laat je uitleggen waarom Wooncompagnie bijvoorbeeld vindt dat de Verhuurdersheffing beter kan worden afgeschaft.

Mensen die meer willen weten over het reilen en zeilen van Wooncompagnie kunnen een speciale ‘financiële organisatie-puzzel’ maken. Puzzelaars die daar prijs op stellen, krijgen daarbij de nodige uitleg. Daarnaast kunnen huurders ontdekken wat een huurdersvereniging voor ze kan betekenen. Zo vertellen vertegenwoordigers van huurdersvereniging ‘Huurderskoepel’ welke voordelen het lidmaatschap biedt.

Laat meer zien
Back to top button