KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Winst voor Vido C2

WIERINGERWERF – Op zaterdag 13 april kwam voor Vido beide C teams in actie. De C1 moest het om 12.30 uur opnemen tegen korfbalclub Badhoevedorp en de C2 om 13.30 uur tegen Celeritas uit Alkmaar.

Voor de C1 was dit de eerste competitiewedstrijd in deze voorjaarscompetitie en ook de eerste keer tegen de ploeg uit Badhoevedorp. Vido begon voortvarend en in de eerste aanvallen ontstonden een paar prachtige kansen. Helaas ook vandaag heeft deze ploeg moeite met het afronden van de kansen, waardoor het zichzelf moeilijk maakt om een mooie voorsprong te pakken. Het was Emma Gouwenberg die de 1-0 maakte, maar niet lang daarna maakte Badhoevedorp de 1-1. Het tweede aanvalsvak begon timide aan de wedstrijd en het duurde even voordat dit vak lekker in de wedstrijd zat. Hier profiteerde Badhoevedorp van en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Het was Joost Gouwenberg die van afstand voor de ruststand van 2-3 zorgde. Direct na rust liep Badhoevedorp uit naar 2-4. Het tweede aanvalsvak begon beter de draaien en Maja Kobzdej zorgde voor de aansluitende treffer. Vido creëerde veel kansen en had zeker geen geluk in de afronding. Waar Badhoevedorp in de eerste helft feller was, was het de tweede helft Vido die meer kansen kreeg en de betere was. Helaas voor Vido kwamen er geen doelpunten en Badhoevedorp die toch wat trefzekerder was kon uitlopen. Het werd uiteindelijk 4-6; het laatste doelpunt voor Vido werd gemaakt door Joost Gouwenberg. Een wedstrijd waar voor Vido zeker meer in had gezeten.

De tweede wedstrijd was de C2 tegen Celeritas. Celeritas, een ploeg met lange kinderen, waar Vido het altijd moeilijk mee heeft en nog niet eerder van gewonnen had. Vido met een aantal invallers van de C1 startte de wedstrijd met nog steeds mooi weer om 13.30 uur. Vido begon wat voorzichtig en was erg zoekend naar de vrij staande speler. Het was Celeritas die het eerste doelpunt maakte, maar vrij snel daarna maakte Joost Gouwenberg de 1-1. Het bleef lang 1-1 en voor beide ploegen was het zoeken naar echte kansen. Op het moment dat Vido de aangeef kon neerzetten werd het gevaarlijk en zo kan Lennart Hoekenga via een doorloopbal de 2-1 maken. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft eenzelfde beeld als in de eerste helft. Beide ploegen erg op zoek naar kansen, waarbij Vido in het voordeel was. Celeritas maakte halverwege de tweede helft de 2-2. Gelukkig voor Vido maakte Joost Gouwenberg een minuut of 8 voor tijd de 3-2. Een aantal spannende minuten volgden, waarbij Celeritas ook een aantal goede schotpogingen had. Met nog een paar minuten op de klok was het Nikola Bergandy die zorgde dat de winst echt binnen was. 4-2 was ook de eindstand; een mooie overwinning voor deze ploeg.

Volgende week mag de C2 het wederom opnemen tegen Celeritas, maar dan in Alkmaar en de C1 mag het thuis opnemen tegen Haarlem uit Haarlem.