KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Winst bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 28 mei kwamen voor Vido 2 teams in actie; de D1 en de E1. De D1 mocht het opnemen tegen dezelfde tegenstander als vorige week, BEP, maar nu in Purmerend. Vorige week werd er knap gewonnen van deze ploeg, maar voor vandaag moesten alle hens aan dek. Net als vorige week moest Vido hard werken om de bal snel rond te krijgen en maakte BEP het bij tijden erg lastig. BEP kwam net als vorige week met 1-0 voor, maar Joost Gouwenberg zorgde door middel van een doorloopbal dat deze voorsprong niet lang op het scorebord kwam. Beide teams creëerden kansen, maar konden deze niet afronden naar een doelpunt. De rust werd, net als vorige week, ingegaan met een 1-1. Na rust zorgde Joost Gouwenberg met een ver afstandsschot voor een 2-1 voorsprong, maar ook nu kwam BEP gelijk. Door nogmaals van ver te scoren zorgde nogmaals Joost voor de 3-2 voorsprong. Het laatste kwart ging in en in en Maja Kobdzjef zorgde met een goede actie voor de 4-2. In de laatste 5 minuten werd het toch wat rommelig en wist BEP de 3-4 en zelfs de 4-4 in de laatste minuut te maken. Vido nam de bal uit en Julia van der Meer benutte een mooie doorloopbal in de laatste seconde, waardoor Vido er toch nog met de winst van doorging. Wederom een knappe overwinning!

Op het moment dat de D1 de wedstrijd gespeeld had en alweer met de auto richting de Wieringermeer gingen begonnen de E-pupillen tegen Kleine Sluis. Ook deze teams hadden elkaar vorige week getroffen en nu dus de return in Anna Paulowna.

Om 12.00 uur klonk het startsein van de wedstrijd en begon Vido de wedstrijd met verdedigen. Een leuke wedstrijd waarbij Vido net als vorige week de betere van de twee was. Fanatiek coachende ouders hielden de kinderen scherp. Aan het einde van de wedstrijd stond er 3-1 op het scorebord in het voordeel van Vido. Drie mooie doelpunten van twee keer Arsema Tesfalem en een keer Daniël Keekstra maakten de drie punten op het scorebord. De strafworpenserie werd met 4-2 gewonnen. Ongeslagen is dit team nog in de competitie!
Volgende week zijn alle teams vrij; de eerste wedstrijden voor Vido zullen zijn op 11 juni.