Er op uitLezingLokaal nieuwsNieuws

Wim Daniels over taal op 15 januari bij ‘t Nut

WIERINGERWERF – ‘t Nut in Wieringermeer opent het nieuwe jaar op zondag 15 januari met een lezing van Wim Daniels. De middag begint om 14.30 uur in de theaterzaal en heeft een feestelijk nieuwjaarstintje.

Wim Daniels is schrijver, taalkundige, cabaretier en tv-presentator van o.a. het tv-programma Het dorp. Ook start hij in februari met een theatercollege door het land. Hij heeft als geen ander oog voor het kleine en vertelt daar op herkenbare en humoristische manier over. Hij ontdekte de taal, waarover hij inmiddels tal van boeken heeft geschreven, dankzij de bibliotheek. Hoe ging dat in zijn werk? Later in zijn leven kwam hij erachter dat een jongen opgegroeid in zijn geboortedorp, maar dan 500 jaar geleden, uitgroeide tot een van de belangrijkste bibliothecarissen in Italië in de zestiende eeuw. De man werd een echte inspiratiebron voor hem. Wie was het en hoe zag zijn bibliotheek er in die tijd uit? Wim Daniëls vertelt in een informatieve en vermakelijke voordracht over taal en bibliotheken. Uiteraard komt ook de connectie met Nutsbibliotheken die in de 19e eeuw werden opgericht, aan de orde.

Behalve de leden zijn ook niet-leden van harte welkom. De laatsten betalen voor deze bijeenkomst € 10,00. Het adres van de Cultuurschuur is Loggersplein 1 in Wieringerwerf.

Laat meer zien
Back to top button