Lokaal nieuwsNieuws

Wieringermeerders in de knel bij West Ham United – AZ

LONDEN – Er waren gisteravond ook Wieringermeerders die hun favoriete club AZ in Londen aan het werk zagen tegen West Ham United. De uitsupporters zaten voornamelijk in het uitvak. Leden van de AZ-businessclub kregen echter stoelen in een vak met West Ham supporters om zich heen. Middenmeerder Stijn Kral was samen met zijn vader aanwezig om AZ te supporten. Na berichten in de media dat er sprake zou zijn van onvriendelijkheden op de tribune heeft de Meerpeen contact met hem gezocht.

Op het moment van het telefoongesprek is Stijn nog in London. Over een uur vliegen ze naar Schiphol. Stijn vertelt: “het was een prachtige ambiance in het enorme West Ham stadion, met vuurwerk en veel gezang. De situatie veranderde toen AZ-speler Reijnders 5 minuten voor de rust met een fraai afstandsschot de 0-1 produceerde. De AZ-supporters werden opeens van alle kanten verbaal onder vuur genomen door West Ham fans. Dit was best wel beangstigend, er waren ook maar drie stewards die ons moesten beveiligen.

In de rust werd door de UEFA besloten dat we uit veiligheidsoverwegingen niet meer terug zouden keren naar onze eigen zitplaatsen. Bij een 0-2 zou het wellicht niet alleen maar bij bedreigingen blijven. Er zou een nieuwe plek op de tribune worden gezocht om de wedstrijd te kunnen bekijken in de tweede helft. In die tussentijd keken we in een gang op tv schermen naar de wedstrijd. Uiteindelijk duurde het zoeken zo lang dat we alleen maar de laatste 5 minuten nog zouden meekrijgen. Hierop werd besloten om alvast naar het hotel, dit was vlakbij het stadion, te gaan. Erg jammer dat het zo is gegaan en uiteraard ook erg jammer dat AZ met 2-1 ten onder was gegaan. Of we nog een schadevergoeding of zoiets krijgen dat weet ik niet, dat is iets waar het bestuur van AZ mee bezig is. Voor ons als supporters zou het in ieder geval extra prettig zijn als we volgende week West Ham thuis verslaan en de finale bereiken”.

Foto: Stijn Kral
Foto: Stijn Kral
Foto: Stijn Kral
Laat meer zien
Back to top button