Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Wieringermeer trekt aan kortste eind tegen Hollandia

‘Thijs Boersma schiet de strafschop over.’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – In het treffen met Hollandia uit Hoorn, wat onder leiding staat van oud Wieringermeer trainer Siem Klerk, stond veel op het spel. Wieringermeer moet punten blijven pakken om de nacompetitie in zicht te houden. Na het eerste fluitsignaal werd snel duidelijk dat Hollandia er op gebrand was om een goed resultaat te behalen in Slootdorp. De gasten waren feller en wonnen de meeste duels. Desondanks kwam Wieringermeer op voorsprong door wie anders dan Thijs Boersma.

Wieringermeer kreeg hierna nog een penalty, echter schoot Boersma deze kans hoog over. Hollandia stichtte vervolgens het meeste gevaar en Wieringermeer kwam niet echt aan voetballen toe. Uit een vrije trap kwam Hollandia dan ook op gelijke hoogte. Wieringermeer kreeg nog meer pech te verduren door het uitvallen van doelman Schoen na een duel met de spits van Hollandia, wiens noppen op de knie van Schoen waren beland. A-junior Alex van der Sluis verving de geblesseerde goalie. Koud in het veld werd van der Sluis voor rust tweemaal geklopt waardoor de wedstrijd gekanteld was in het voordeel van Hollandia. Voor rust deed Kees van de Vrie nog iets terug door de 2-3 te maken.

De tweede helft begon Wieringermeer feller. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker van Tim Zuidhof op aangeven van Sander Veenstra. Niet veel later kopte Thijs Boersma binnen uit een voorzet van Bas Zuidhof, waardoor Wieringermeer op een 4-3 voorsprong kwam. Hollandia gaf vervolgens extra gas en Wieringermeer liep achter de feiten aan. Ondanks de voorsprong en een aantal goede reddingen van A-junior keeper van der Sluis werd Hollandia weer gevaarlijk. Na een fout in de opbouw bij Wieringermeer profiteerde Hollandia en kwam weer op gelijke hoogte. Hollandia kreeg nog een rode kaart, maar Wieringermeer wist niet te profiteren van het overtal in het veld. Hollandia liep in het laatste kwartier nog uit naar een 4-6 voorsprong door twee doelpunten te maken. Zo laat Wieringermeer dure punten liggen in eigen huis.

Aankomend weekend volgt een vrij speelweekeinde. Woensdag 9 mei wordt het resterende half uur uitgespeeld van de gestaakte wedstrijd tegen Dindua in Enkhuizen om 20:00 uur.