Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Wieringermeer pakt punt tegen concurrent Sporting Krommenie

‘Sjors Boersma in fel duel om de bal’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – Op een prima geprepareerd veld trad Wieringermeer in Slootdorp aan tegen het één plaats hoger geklasseerde Sporting Krommenie. Wieringermeer begon het duel met goed positiespel en eiste dan ook het meeste balbezit op. Sporting probeerde vooral gebruik te maken van een snelle omschakeling in de counter. Dit resulteerde aan beide kanten tot een aantal kansen. Sporting Krommenie schoot uiteindelijk als eerste raak. Uit een afgeslagen corner werd de bal onhoudbaar binnen geschoten.

Op slag van rust bracht Ko Kempeneers zijn ploeg op gelijke hoogte uit een voorzet. De tweede helft bleef Wieringermeer de bovenliggende partij echter kwam het niet tot echt uitgespeelde kansen. Het enige doelpunt wat nog werd gemaakt door Wieringermeer uit een corner, werd afgekeurd wegens hands. In de laatste fase stuitte Thijs Boersma nog op de paal en strandde een één op één aanval van Ko Kempeneers bij de uitstekend spelende keeper van Sporting Krommenie. Zo bleef deze wedstrijd onbeslist en werden de punten gedeeld. Aankomende zaterdag speelt Wieringermeer uit in Enkhuizen tegen Dindua. Aanvang 14:30 uur.