Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Wieringermeer op karakter naar overwinning

SLOOTDORP – Wieringermeer ontving afgelopen zaterdag rode lantaarndrager Dindua op de Belboei. De thuisclub stond voor deze ontmoeting slechts op doelsaldo één positie hoger op de ranglijst.

De wedstrijd begon wat rommelig, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde op en neer met kansjes voor beide doelen. Dindua, met veel jonge spelers nam meer het initiatief. Na twintig minuten resulteerde het overwicht in een treffer. Een hoekschop werd hard achter doelman Robert Schoen gekopt. De scheidsrechter constateerde echter een duw fout en annuleerde de treffer.

Wieringermeer leek wakker geschud en toonde meer agressiviteit. Na een half uur resulteerde dit in een 1-0 voorsprong.  Ko Kempeneers anticipeerde goed op een diepte pass van Sander Veenstra en rondde beheerst af. Vlak voor rust verzuimde de thuisploeg de score op te voeren. Kopballen van Mark de Jager en Remco Laan belandden op de lat.

Na de rust ontspon zich een aangenaam schouwspel. Beide ploegen zochten de aanval en creëerden verschillende kansen. Na onnodig balverlies op het middenveld en een misverstand tussen verdediging en keeper werd laatstgenoemde verschalkt door een lob: 1-1. Hierna werd de kwaliteit van het spel er niet beter op, maar de inzet van beide ploegen vergoedde veel aan het kijkspel.

Uiteindelijk trok Wieringermeer aan het langste eind. Na een prachtige steekbal van Tim Zuidhof schoot Sander Veenstra de 2-1 binnen. Vlak voor tijd werd het duel beslist door Kempeneers die een voorzet van de Jager kon binnen tikken: 3-1. Zo behaalde Wieringermeer na de openingswedstrijd zijn tweede overwinning. Het team moet het niet hebben van oogstrelend voetbal, maar van inzet en team spirit. Vooral Good Old Kempeneers gaf wat dat betreft in deze wedstrijd het goede voorbeeld. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen koploper De Flamingo’s 64 in Alkmaar op het Lood.